Črna kronika

Povzročitelj tragedije na Medvedjeku vozil pod vplivom alkohola

BB / Dolenjski list
13. 7. 2015, 14.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V minulih dneh je za posledicami prometnih nesreč na naših cestah umrlo kar pet ljudi: v četrtek je v novomeški bolnišnici za posledicami nesreče, ki se je 20. junija zgodila v Šentjerneju, umrl 42-letni moški; v petek je na Gorjancih po trčenju s tovornim vozilom umrl 53-letni državljan BiH; v soboto sta v tragediji na Medvedjeku umrla kolesar in kolesarka; včeraj pa je v brežiški bolnišnici zaradi posledic prometne nesreče, ki se je zgodila 3. julija, umrl še 84-letni kolesar.

AM, arhiv DL

S tovornjakom v audija

Kot so sporočili s policijske uprave Novo mesto, so zdaj znane tudi okoliščine hude prometne nesreče, ki se je zgodila v petek nekaj po 11. uri na glavni cesti Novo mesto – Metlika, pri kraju Veliki Cerovec.

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so ugotovili, da je 38-letni voznik vozil tovorno vozilo iz Metlike proti Novem mestu. V nepreglednem ovinku je vozil po klancu navzdol in pri tem zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 53-letni voznik audija A4. 53-letni voznik osebnega avtomobila iz Bosne in Hercegovine je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

V novomeški bolnišnici so oskrbeli tudi lažje poškodovano 48-letno žensko in 53-letnega moškega, ki sta bila potnika v osebnem avtomobilu. Preiskovalna sodnica je za pokojnega voznika odredila sanitarno obdukcijo. Za voznika tovornega vozila je bil odrejen strokovni pregled, za tovorno vozilo pa izredni tehnični pregled. Po zaključeni preiskavi in opravljanih analizah bodo policisti zoper povzročitelja prometne nesreče ustrezno ukrepali.

Voznik pod vplivom alkohola

Glede sobotne nesreče pri Korenitki, v kateri sta umrla dva kolesarja, so policisti ugotovili, da je 23-letni voznik renault megana vozil iz smeri Trebnjega proti Velikem Gabru. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubil oblast nad vozilom in preko robnika zapeljal na travnato površino. Avtomobil je pričel bočno drseti po levem smernem vozišču, kjer je silovito trčil v 57-letnega kolesarja in 46-letno kolesarko, ki sta pravilno pripeljala po svojem smernem vozišču iz smeri Velikega Gabra. Zaradi hudih poškodb sta oba umrla na kraju nesreče.

Ogleda sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Preiskovalna sodnica je za povzročitelja nesreče, ki je vozil pod vplivom alkohola (natančnejših podatkov policija ne navaja, op.), odredila strokovni pregled. Policisti so zasegli tudi avtomobil, za katerega je bil odrejen izredni tehnični pregled. Po zaključeni preiskavi in opravljenih analizah bodo 23-letnega povzročitelja nesreče ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Umrl starejši kolesar

Iz brežiške bolnišnice so policiste danes obvestili, da je zaradi posledic prometne nesreče, ki se je zgodila 3. julija, umrl 84-letni kolesar. Policisti so ugotovili, da je kolesar okoli 9. ure dopoldan v križišču pri Dečnem Selu zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel. 84-letnega moškega so s hudimi poškodbami glave odpeljali v bolnišnico, kjer je včeraj umrl.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste