© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slastno pecivo ob popoldanski kavi


M. O. Ž, Majin božič
14. 1. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Anja Donnermeyer pripravlja sladice brez moke in s sestavinami, ki jih je mogoče kupiti v bližnji trgovini. Za pokušino vam ponujamo njen recept, v katerem zagotovo ni glutena, je pa veliko vsega dobrega.

mandljevi-rogljicki-jpg.jpeg
Peka brez moke
Mandljevi rogljički

Mandljevi rogljički

Čas priprave: 25 minut
Čas pečenja: 15 minut

Sestavine za 12 rogljičkov:


2 jajci
400 g marcipana
120 g sladkorja
100 g mandljevih lističev
100 g marelične marmelade
200 g čokoladne kuverture

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 °C. Rumenjake ločimo od beljakov. Marcipan, sladkor in beljake zgnetemo. Mandljeve lističe damo v globok krožnik. Testo oblikujemo v rogljičke, jih povaljamo v mandljih in položimo na raven pekač, obložen s papirjem za peko. Mandljeve rogljičke pečemo 15 minut.

2. Marelično marmelado segrejemo in z njo premažemo tople mandljeve rogljičke. Nato stopimo čokoladno kuverturo. Ohlajene mandljeve rogljičke s konci pomočimo v čokolado, jih položimo na papir za peko in pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Nasvet

Če je testo lepljivo, roke pred oblikovanjem rahlo zmočimo.

Če je zelo lepljivo, ga lahko zavijemo v prozorno folijo, za pol ure položimo v hladilnik in šele nato oblikujemo.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.