© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kandirane kocke ingverja za sladkanje in krepitev zdravja


Z.F.
26. 12. 2019, 15.41
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Majhne kocke, posute s sladkorjem, so odličen posladek in rešitev obenem. Uporabite jih lahko tudi za okrasitev drugih slaščic.

ingverjevi bomboni.jpg
Dreamstime
Ingverjevi bomboni.

Za pripravo potrebujemo: 370 g svežega ingverja, 220 g sladkorja, 120 ml vode in sladkor za posip.

Priprava: Korenino ingverja po potrebi operemo. Na ogenj pristavimo kozico, vanjo položimo ingver ter prelijemo s toliko vode, da ga prekrije. Zavremo, znižamo temperaturo in kuhamo še 15 minut. Nato ga odcedimo, olupimo in narežemo na manjše kocke. V kozici zmešamo 120 ml vode in sladkor.

Segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi, nato med nenehnim mešanjem kuhamo še 15 minut, da nastane sirup. V kozico vsujemo ingverjeve kocke in nežno mešamo, dokler ingver ne posrka sirupa. Kocke stresemo na papir za peko in jih posujemo s sladkorjem z vseh strani. Shranimo v kozarec s pokrovom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.