Kandirane kocke ingverja za sladkanje in krepitev zdravja
Majhne kocke, posute s sladkorjem, so odličen posladek in rešitev obenem. Uporabite jih lahko tudi za okrasitev drugih slaščic.

Za pripravo potrebujemo: 370 g svežega ingverja, 220 g sladkorja, 120 ml vode in sladkor za posip.
Priprava: Korenino ingverja po potrebi operemo. Na ogenj pristavimo kozico, vanjo položimo ingver ter prelijemo s toliko vode, da ga prekrije. Zavremo, znižamo temperaturo in kuhamo še 15 minut. Nato ga odcedimo, olupimo in narežemo na manjše kocke. V kozici zmešamo 120 ml vode in sladkor.
Segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi, nato med nenehnim mešanjem kuhamo še 15 minut, da nastane sirup. V kozico vsujemo ingverjeve kocke in nežno mešamo, dokler ingver ne posrka sirupa. Kocke stresemo na papir za peko in jih posujemo s sladkorjem z vseh strani. Shranimo v kozarec s pokrovom.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se