© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jožeki so kuhali golaž


lokalno
Anton Hruševar
29. 3. 2014, 12.40
Posodobljeno
30. 03. 2014 · 17:50
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

d_jozeki_001.jpg
Arhiv Lokalno.si
d-jozeki-001
d_jozeki_008.jpg
Arhiv Lokalno.si

Tudi letos se je že enajsto tradicionalno tekmovanje Jožekov v kuhanju golaža odvijalo pod šotorom ob gostilni Šempeter v Bistrici ob Sotli. Letos se je v kuhanju golaža, kot pravi vodja tega tekmovanja Srečko Kunst, udeležilo devetnajst skupin. Kot je razvidno iz imen skupin, so se tekmovanja udeležili tudi Jožeki iz Hrvaške z imenom Bošnjaki, in Kumrovca ter Heimschuh iz Avstrije. Podeljeno je bilo 7 zlatih priznanj, 5 srebrnih in 3 bronaste. Skupni zmagovalec in nagrado - največjo zlato kuhačo - je prejel Mesni butik Tina iz Brežic, najizvirnejši so bili cigani z Dornave, najokusnejši golaž pa je skuhalo Turistično društvo Frankolovo.

Vse pohvale Srečku Kunstu za organizacijo pripravo prostorov, jutranjo pogostitev in za prijetno druženje, ki se je po kuhanju golaža ob glasbi zavleklo v pozno popoldne.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.