Ideje za velikonočne dobrote


Pred vrati je velika noč, ki velja za največji in najstarejši krščanski praznik, saj se kristjani spominjamo Kristusovega vstajenja. V velikonočnih praznikih se sicer na jedilniku po navadi pojavlja žegen (prekajeno meso, pirhi, potica, mlečni bel kruh, hren), pa tudi kaj drugega. Mi smo te dni obiskali velikonočno delavnico s. Angelce Vozelj iz reda selezijank – Hčera Marije Pomočnice. Te delujejo v Baragovem zavodu v Šmihelu v Novem mestu.

S. Angelca, ki ima tudi čez leto razne kuharske tečaje, od peke kruha do raznih sladic in jedi na žlico, je tečajnicam razkrila zanimive recepte jedi, s katerimi bodo lahko za veliko noč (in kdaj drugič) v svojih domovih pričarale praznično vzdušje.
Čeprav je za velikonočno sladico skoraj nepogrešljiva potica, običajno orehova, se je s. Angelca tokrat odločila za druge dobrote: ponuja recept za nadevano velikonočno pletenico, venček s pirhom v sredini, ki je lepo darilo sorodnikom in prijateljem, za velikonočne piškote in še druge zanimive jedi.
Recepte in več o pripravi velikonočnih dobrot si preberite v prilogi Dolenjskega lista Živa naslednji četrtek.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
