Gostilno Rozika so obnovili: Z roko v roki s tradicijo in sodobnimi trendi
Od 4. junija letos legendarna ptujska gostilna Rozika ponovno sprejema goste. Lastnika Valerija in Danilo Horvat sta jo temeljito obnovila, najemnik Aleš Vilčnik (Pri omi, d. o. o.,) pa si bo skupaj s kolektivom prizadeval, da ji povrne nekdanji sloves.

V novi podobi, ki je delo znanega arhitekta Mateja Lampiča, ji je vlil domačnost in prijaznost v rustikalnem stilu, kar je bila tudi skupna želja lastnikov in bodočega najemnika. V njej se dobro počutijo tako gostje kot kolektiv. Ožje mestno jedro po novem ne bo zardevalo, ko bo treba hkrati postreči tri avtobuse gostov in več naenkrat, še posebej tistih, ki želijo okusiti nekatere tradicionalne jedi, najboljšo domačo kulinariko, pripravljeno s svežimi surovinami in postreženo na drugačen način. Surovine jim zagotavljajo domači mesarji, na vinski karti so trenutno samo domača, okoliška vina (Mestni Vrh, Juršinci, Haloze).
Aleš Vilčnik ima 20-letne gostinske izkušnje. Že doma se je kot mlad fantič rad sukal po kuhinji in „ustvarjal“ jedi, kot pove. Kot edini na šoli se je odločil za gostinsko šolo v Radencih, zatem se je na tem področju izobraževal še v Ljubljani, s 23 leti pa je začel svojo pot kot vodja gostinstva. Na tej poti se je preizkusil že v več projektih, tudi kot samostojni gostinec. V Placarju se danes bolj ali manj ukvarjajo z vikend turizmom. Zdaj pa je njegov največji izziv, da skupaj z 12-članskim kolektivom ponovno zažene več kot 80 let staro ptujsko gostilno Rozika. V obnovljene spodnje prostore objekta želijo s kakovostno dnevno in ponudbo po naročilu ter sobotnimi in nedeljskimi kosili privabiti čim več domačih in tujih gostov. Na jedilnik so vključili tudi vampe, golaž, kisle juhe, jedi, po katerih je bila Rozika nekoč zelo znana. Pri pripravi bodo koristili preizkušene recepte nekdanjih kuharic Rozike, ki so v tem lokalu delale 35 let.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se