Gostilna Repovž z blagovno znamko Gostilna Slovenija




Jože in Meta Repovž, njun sin Grega, najverjetnejši naslednik gostilne v Šentjanžu z lepo tradicijo, ter preostala ožja in širša družina Repovž, njihovi sodelavci in ne zgolj poslovni prijatelji, so se sinoči zbrali v tem vse bolj uveljavljenem hramu dobre kuhinje in kapljice, da bi obeležili blagovno znamko Gostilna Slovenija, s katero je Obrtno podjetniška sekcija Slovenija (OZS) nedavno nagradila tudi Gostilno Repovž, kot smo že obširno poročali.
Takih gostiln, ki morajo ne le zadostiti strogim pravilom, pač pa jih tudi spoštovati, kajti to zaenkrat skrbno spremlja sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS, je zdaj na Slovenskem 40.
Ravno dejstvo, da so nekateri gostinci v zelo kratkem času po pridobitvi laskave titule to tudi izgubili, Repovževih ne bi smelo pretirano skrbeti, če bodo delali tako kot doslej in nadgrajevali dosedanjo kulinarično in gastronomsko ponudbo, tudi s pomočjo občasno gostujočih vrhunskih kuharjev (najpogostejši je Dejan Mastnak) in vinarjev (od slovitih Prusov s Krmačine do Ptujske kleti, ki doživlja pod vodstvom Sevničana Bojana Kobala vse večjo mednarodno afirmacijo).
Sinoči je Repovževim čestital predsednik Območne obrtne podjetniške zbornice Sevnica Drago Krošelj in v spomin na ta dogodek izročil Jožetu Repovžu lesorez mojstrskega rokodelca Lojzeta Raka.
Čestitkam Repovževim za ta dosežek in za priznanje Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS za kakovostno gostinsko ponudbo, ki ga je Jože Repovž prejel na zboru 8. decembra v Portorožu, sta se pridružila še sevniški podžupan Jože Kukec in predsednik krajevne skupnosti Šentjanž, Boštanj Krmelj.
Finale sinočnjega dogodka je bil, ko je Jože Repovž pred gostilno izobesil bakreni izvesek v obliki zvona z napisom Gostilna Slovenija. Druženje so ob pesmi, izbrani jedači in pijači nadaljevali pozno v noč.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se