© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto na 8. Mednarodnem srečanju gastronomsko-turističnih šol GATUS 2019


lokalno
Slavica Šterk koordinatorka in idejna vodja projekta
18. 10. 2019, 10.25
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzzzzzgatus__0_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zzzzzzzgatus (0)
_zzzzzzzgatus__2_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zzzzzzzgatus__4_.jpg
Arhiv Lokalno.si

V Poreču je med 10. in 13. oktobrom potekalo 8. mednarodno srečanje srednjih šol za gostinstvo in turizem GATUS 2019.

Ideja za projekt GATUS je nastala leta 2012 na naši šoli, prevzeli smo tudi vlogo prvega organizatorja in gostitelja. Namen projekta je spodbujanje in razvoj sodelovanja med šolami, izmenjava praks, promocija poklica in gastronomsko-turistične ponudbe domačega kraja, regije ter omogočanje pogojev za profesionalno rast dijakov.

Letošnjega srečanja v organizaciji gostinsko turistične šole »Antun Štifanič« iz Poreča se je udeležilo 150 dijakov z mentorji iz Ohrida, Leskovca, Smedereva, Beograda, Osijeka, Opatije, Maribora, Radovljice, Bara, Herceg Novega, Banja Luke, Poreča in Novega mesta.

Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto so suvereno zastopali šolo in pod strokovnim mentorstvom dosegli odlične rezultate:

- tridnevni turistični aranžma Popoln oddih za naju in inovativen turistični spominek so pripravili Sara Milanović, Lina Ovnik in Alen Golobič pod vodstvom mentorice Slavice Šterk in prejeli srebrno priznanje,

- svečani pogrinjek in koktejle so pripravili Mihaela Latković, Djejhan Ljimani in Jasmina Poljak pod vodstvom mentorja Francija Mežiča in prejeli zlato priznanje ter

- jed iz brancina in restavracijsko sladico so pripravili Maja Latkovič, Mojca Štefe in Jure Rozman pod mentorstvom Marjete Dolinar in prejeli srebrno priznanje.

Srečanje GATUS 2020 bo gostila šola za gostinstvo in turizem Vančo Pitošeski iz Ohrida.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.