Bistro Kaval z večerom latinske kulinarike in plesa


Bistro Kaval iz Velikih Brusnic vabi ta petek od 18. ure dalje na večer latinske kulinarike in plesa. Za vas bodo pripravili 3-hodni gurmanski meni venezuelskih specialitet.
Venezuelska hrana je neverjetno bogata in raznolika. Značilen okus je v koreninah in zelenjavi: jam, juka, trpotec; pa tudi riž in fižol (fižol), ki jih najdemo v venezuelskem zajtrku, kosilu ali večerji.
Druga pomembna sestavina enostavne venezuelske kulinarike je meso. Goveje meso zavzema vidno mesto, najbolj priljubljeno je kuhano na žaru. Obstaja širok izbor izvirnih tipičnih venezuelskih jedi: govedina, svinjina in perutnina, vključno z velikim številom možnosti jedi iz mesnih izdelkov, dušenih z vsemi vrstami zelenjave.
Enako privlačne so sorte svežih rib in školjk. Posebej priljubljene so lokalne paprikaste kozice; avokado z belo omako, polnjen z mesom kozic ali rakovice; riž s školjkami in ostrigami v pikantni vinski omaki.
Skozi kulinarično-plesni večer vas bo Venezuelka Daniela naučila nekaj plesnih korakov iz njenega rojstnega kraja.
Na vroče ritme salse ruede pa se boste družili še dolgo v noč s članicami Plesnega društva Arabeska iz Črnomlja.
Za udeležbo na dogodku je obvezna rezervacija mize, ki si jo lahko zagotovite na telefonski številki 041 458 588.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se