»Ravno včeraj mi je Sofija rekla, da bi mi ločila rumenjak od beljaka, ko smo delali šmorn, ki so si ga zaželeli, tako da sva to počela, Urh pa mi je pred kratkim očistil sardele, zelo rad ima namreč morsko hrano. Japec ima šele štiri leta, tako da je to zanj za zdaj bolj kot ne igra. Zelo rad pa sedi zraven štedilnika. Želi, da ga dam gor, in potem opazuje ter prižiga in ugaša aparate,« nam je med druženjem ob odprtju prenovljene Gostilne na Gradu, ki jo imajo Jezerškovi v najemu že zadnja tri leta, povedal Luka Jezeršek. Kako je videti osveženi prostor, kateremu so sicer glavni fokus namenili predvsem v kuhinji in točilnem pultu, spremenili pa so tudi mize, stole in prte, so si prišli ogledat tudi njegova žena Aleksandra, sin Urh in hčerka Sofija, Japca pa ni bilo, saj je bil na planinskem taboru. Luka tudi sicer otroke rad vzame s sabo na Jezerškove dogodke, saj jim želi pokazati, kje je takrat, kadar ga ni doma. Decembra so šli tako pogledat v Stožice, ko je imela Nina Pušlar koncert, saj so tudi tam delali. »To se mi zdi zelo pomembno, da vedo, kaj počnem. Tudi nas sta oče in mama jemala s sabo in tako smo ugotovili, da je to nekaj lepega, in postali del tega,« razkriva Luka, ki bi bil seveda zelo vesel, če bi se to zgodilo tudi pri njegovih otrocih, najbolj od vsega pa si želi, da bi počeli tisto, kar si želijo, pri čemer jim bo tudi pomagal.
Doma mu v kuhinji pomagajo tudi otroci
Luka Jezeršek je svojo ljubezen do kulinarike prenesel tudi na svoje potomce, sinova Urha in Japca ter hčerko Sofijo.