Pri nadevu imamo v resnici zelo veliko možnosti. Na listnato testo lahko preprosto nadevamo vse, kar bi nadevali na testo za pico – paradižnikovo mezgo, origano, šunko, sir, gobice ..., izbira je popolnoma vaša, prepustite se navdihu iz hladilnika. Ljubitelje čebule pa lahko navdušite tudi malo drugače ...
Sestavine
- 1 zavitek listnatega testa
- 300 g rdeče čebule
- sol
- 200 g slanine, narezane na trakce
- 250 g kisle smetane
- 150 g smetane za kuhanje
- mlet poper
- 2 žlici oljčnega olja
Priprava
1. Testo razvaljajte (če še ni) in ga položite na pekač, obložen s peki papirjem. Robove testa oblikujte malenkost višje (jih odebelite), da vam nadev v pečici ne bo uhajal.
2. Čebulo olupite, narežite na krhlje, dajte v skledo z žlico olja in na rahlo posolite. Premešajte. Slanino narežite na trakce. Če želite, jo lahko, še preden jo date na testo, na hitro nekoliko popečete na žlici olja.
3. Kislo smetano in smetano za kuhanje premešajte ter začinite s soljo in poprom.
4. Smetanovo zmes namažite na testo, posujte s čebulo in slanino ter pecite pri 230 °C 8–10 minut. Če je testo debelejše, pecite 15 minut pri 200 °C. Še vroče razrežite na porcije in postrezite.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 4, 28. januar 2025.