Popečeni kruhki z dimljenim lososom
Hitro so narejeni in zelo preprosti za pripravo. Lahko jih naredimo vnaprej, čeprav so najboljši postreženi takoj, ko je kruh še malo mlačen.
Sestavine (za 4 osebe)
- 8 rezin kruha za opečenec (lahko polnozrnatega)
- 8 žličk kisle smetane
- 4 rezine norveškega dimljenega lososa
- malo limoninega soka
- 4 žličke kaviarja (temnega)
- malo svežega sesekljanega drobnjaka
Priprava
1. Iz opečenca izrežite kroge ali zvezdice. Popecite jih v opekaču za kruhke ali v pečici (pazite, da ne zažgete).
2. Medtem vsak kos lososa prerežite po dolžini na pol, da dobite 8 trakcev. Poškropite jih z limoninim sokom in okrog prsta zvijte v rolico.
3. Ko so kruhki popečeni, dajte na sredino vsakega žličko kisle smetane, nanjo položite zavit losos, na sredino pa dajte pol žličke kaviarja. Čez vse potrosite sesekljan drobnjak. Postrezite takoj.
Nadaljevanje prispevka in še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 52, 24. december 2024.