Sestavine
- 4 srednje velike bučke
- 250 g gamberov
- 2 žlici olivnega olja
- 5 strokov česna
- 3 žlice masla
- sok ½ bio limone
- 50 ml belega vina
- 1 šop svežega peteršilja
- malo čilija (po želji)
- sol in poper
Priprava
1. Bučke operite, odrežite jim stranske robove, nato pa jih s spiralnim rezalnikom zelenjave narežite v špagete. Preprosto kot le kaj.
2. Na segreto olje položite gambere, posolite jih in poprajte. Popecite jih za kakšno minuto, da se rahlo obarvajo, nato dodajte sesekljan česen in jih minuto ali dve pecite še na drugi strani.
3. Popečene gambere odstranite s ponve na krožnik, v ponev pa zdaj dodajte maslo, limonov sok, belo vino in malo čilija. Mešajte 2–3 minute, da se pregreje, a ne zavre.
4. V masleno omako vmešajte sesekljan peteršilj in bučkine špagete, pražite približno 2 minuti. Nato spet dodajte gambere in pražite še dodatno minuto. Premešajte in takoj razdelite na krožnike.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 32, 6. avgust, 2024.