Priprava: 15 minut
Čas pečenja: 40 minut
Sestavine za pekač premera 26 cm: 375 g masla, 200 g rjavega sladkorja, 2 ½ žlički cimeta, 500 g moke, 50 g sladkorja, 1 zavoj vaniljevega sladkorja, 1 zavoj pecilnega praška, 1 žlička soli, 250 g puste skute, 150 ml mleka, 50 g sladkorja v prahu, 125 g svežega kremnega sira.
Priprava: Visok okrogel pekač obložimo s papirjem za peko in z maslom namažemo rob. Za nadev segrejemo 125 g masla, in ko se stopi, dodamo mešanico rjavega sladkorja s cimetom. Zmešamo moko, 50 g sladkorja, vaniljin sladkor, pecilni prašek in sol. Dodamo 200 g zmehčanega masla, skuto in mleko ter z električnim mešalnikom zgnetemo v voljno testo. Oblikujemo ga v kroglo, potem pa razvaljamo na pomokani delovni površini v pravokotnik (dimenzije 30 x 40 cm). Z žlico naložimo na testo nadev in zvijemo v zvitek. Z ostrim nožem ga narežemo na 12 rolic. Položimo jih na dno pekača, obloženega s papirjem za peko, in pečemo 35–40 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj. Ko so cimetovi polžki pečeni, jih vzamemo iz pečice in počakamo 15 minut. Za kremasto kapico zmešamo 50 g masla, sladkor v prahu in nazadnje dodamo kremni sir. Namažemo na polžke in še tople ponudimo.