Nasveti

Štruklji z jabolčnim nadevom

Jana
25. 2. 2010, 10.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Postrežemo jih kot sladico, lahko dodamo še medeno, cimetovo ali kakšno sadno omako.

-Sestavine: za testo: 30 dag moke + 2 dag kvasa + 2 dag sladkorja + 2 jajci + 3 dag masla + 1 do 1,5 dl mleka + sol; za nadev: 50 dag olupljenih narezanih jabolk + 1 dl kisle smetane + 1 jajce + 10 dag sladkorja + 1 žlica drobtin ali zdroba; za posip: maslo in drobtine za zabelo + sladkor za posipanje
-Priprava: Iz sestavin za kvašeno testo zamesimo testo, ki ne sme biti premehko. Na površini mora biti gladko, v notranjosti elastično ter se mora ločiti od posode. Dobro pregnetemo, pomokamo, prekrijemo s toplim prtičem in postavimo na toplo, da vzhaja. Vzhajano testo razvaljamo v pravokotnik in premažemo s smetano, v katero smo vmešali rumenjak in dodali sneg. Potresemo z na drobno naribanimi jabolki, drobtinami ali zdrobom. Če je kisla smetana bolj redka in so jabolka sočnejša, potresemo več drobtin. S tem preprečimo, da bi se sok izcejal. Štrukelj kuhamo zvit nad soparo 45 minut. Ko je kuhan, ga položimo na desko, narežemo na rezine, zabelimo z maslom in posujemo s sladkorjem.

Nasvet: Postrežemo kot sladico, lahko dodamo še medeno, cimetovo ali kakšno sadno omako.

Zanimivosti

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept