-Sestavine: za testo: 30 dag moke + 2 dag kvasa + 2 dag sladkorja + 2 jajci + 3 dag masla + 1 do 1,5 dl mleka + sol; za nadev: 50 dag olupljenih narezanih jabolk + 1 dl kisle smetane + 1 jajce + 10 dag sladkorja + 1 žlica drobtin ali zdroba; za posip: maslo in drobtine za zabelo + sladkor za posipanje
-Priprava: Iz sestavin za kvašeno testo zamesimo testo, ki ne sme biti premehko. Na površini mora biti gladko, v notranjosti elastično ter se mora ločiti od posode. Dobro pregnetemo, pomokamo, prekrijemo s toplim prtičem in postavimo na toplo, da vzhaja. Vzhajano testo razvaljamo v pravokotnik in premažemo s smetano, v katero smo vmešali rumenjak in dodali sneg. Potresemo z na drobno naribanimi jabolki, drobtinami ali zdrobom. Če je kisla smetana bolj redka in so jabolka sočnejša, potresemo več drobtin. S tem preprečimo, da bi se sok izcejal. Štrukelj kuhamo zvit nad soparo 45 minut. Ko je kuhan, ga položimo na desko, narežemo na rezine, zabelimo z maslom in posujemo s sladkorjem.
Nasvet: Postrežemo kot sladico, lahko dodamo še medeno, cimetovo ali kakšno sadno omako.