Nasveti

Iz babičine shrambe: sladko zelje in meso

Metka McCully Žigon
1. 12. 2024, 08.50
Posodobljeno: 1. 12. 2024, 10.33
Deli članek:

Zelo okusna in stara jed. Preprosta in hitro pripravljena. Skuhamo jo za dvakrat, saj je naslednji dan še boljša.

Shutterstock
Sladko zelje in meso

Sestavine  

  • 1 kg surovega zelja
  • 1 kg mesa (svinjska vratovina ali govedina za golaž)
  • 1 čebula
  • 1 steklenica (3/4 l) paradižnikove mezge
  • 2 žlici moke
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • olje 
  • sol, poper, par lovorjevih listov, kumina – po želji in okusu

Priprava

1. Čebulo zrežemo na rezine in prepražimo na olju, dodamo na kocke narezano meso ter pražimo, da zakrkne, tedaj potresemo z moko in sladko papriko. Premešamo, dodamo na trakove narezano surovo zelje in malo popražimo ter dušimo 5 minut.

2. Zalijemo s pol kozarca vode in paradižnikovo mezgo, solimo, popramo ter dodamo lovorjeve liste. Kuhamo približno 1 uro oziroma tako dolgo, da je meso mehko.


NASVET

Če imate veliko lačnih jedcev, ponudite zraven kuhan krompir, ki ste ga skuhali posebej.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 48, 26. november 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!