Sestavine
- 1 kg surovega zelja
- 1 kg mesa (svinjska vratovina ali govedina za golaž)
- 1 čebula
- 1 steklenica (3/4 l) paradižnikove mezge
- 2 žlici moke
- 1 žlica mlete sladke paprike
- olje
- sol, poper, par lovorjevih listov, kumina – po želji in okusu
Priprava
1. Čebulo zrežemo na rezine in prepražimo na olju, dodamo na kocke narezano meso ter pražimo, da zakrkne, tedaj potresemo z moko in sladko papriko. Premešamo, dodamo na trakove narezano surovo zelje in malo popražimo ter dušimo 5 minut.
2. Zalijemo s pol kozarca vode in paradižnikovo mezgo, solimo, popramo ter dodamo lovorjeve liste. Kuhamo približno 1 uro oziroma tako dolgo, da je meso mehko.
NASVET
Če imate veliko lačnih jedcev, ponudite zraven kuhan krompir, ki ste ga skuhali posebej.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 48, 26. november 2024.