Nasveti

Zeljne krpice

Jana
8. 3. 2011, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Priloga ali samostojna jed.

Za od 4 do 5 oseb
Sestavine: 200 g moke + 3 jajca + malo vode + sol + 40 g olja + 20 g sladkorja + 10 g čebule + 80 g prekajene slanine + 400 g svežega zelja + kumina + ostra paprika + 200 g svežega paradižnika + rdeče vino + sesekljan peteršilj + sol + poper.

Priprava: Iz moke, jajc, soli in malo vode naredimo testo kot za rezance. Pustimo ga malo stati v posodi, nato ga razvaljamo za nožev rob na debelo. Napol posušeno razrežemo na krpice. Skuhamo jih v slanem kropu in odcedimo. V posodi na maščobi porumenimo sladkor, dodamo sesekljano čebulo in slanino ter prepražimo. Dodamo še na krpice narezano zelje in začimbe, na kose narezan paradižnik ali mezgo. Prilijemo malo tople vode in vse skupaj dušimo. Mehkemu zelju prilijemo vino in še nekaj minut dušimo. Nato dodamo kuhane odcejene krpice in sesekljan peteršilj. Po okusu solimo. Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.

Zanimivosti

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih