Za od 4 do 5 oseb
Sestavine: 200 g moke + 3 jajca + malo vode + sol + 40 g olja + 20 g sladkorja + 10 g čebule + 80 g prekajene slanine + 400 g svežega zelja + kumina + ostra paprika + 200 g svežega paradižnika + rdeče vino + sesekljan peteršilj + sol + poper.
Priprava: Iz moke, jajc, soli in malo vode naredimo testo kot za rezance. Pustimo ga malo stati v posodi, nato ga razvaljamo za nožev rob na debelo. Napol posušeno razrežemo na krpice. Skuhamo jih v slanem kropu in odcedimo. V posodi na maščobi porumenimo sladkor, dodamo sesekljano čebulo in slanino ter prepražimo. Dodamo še na krpice narezano zelje in začimbe, na kose narezan paradižnik ali mezgo. Prilijemo malo tople vode in vse skupaj dušimo. Mehkemu zelju prilijemo vino in še nekaj minut dušimo. Nato dodamo kuhane odcejene krpice in sesekljan peteršilj. Po okusu solimo. Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.