Za 4 osebe
Priprava: 45 minut
Mariniranje: najmanj 3 ure
Sestavine: 4 piščančji prsni fileji (brez kože in kosti) * 6 žlic olivnega olja * sol * poper; * za zeleno omako: 30 g krebuljice * 50 g peteršilja * 50 g bazilike * 1,5 dl olivnega olja * 1 dl hladne perutninske juhe (iz kocke) * 1 žlička limoninega soka * sol * poper.
Priprava: Listke dišavnih zeli in olje kašasto sesekljamo v mešalniku (ali s paličnim mešalnikom). Dodamo juho in limonin sok, solimo in popramo. V pokriti posodi postavimo omako na hladno. Piščančje fileje solimo in popramo. V ponvi in na vročem olju jih na hitro opečemo z vseh strani. Zmanjšamo ogenj in pečemo meso do konca (kakih 8 minut), med pečenjem pa ga pogosto obrnemo. Pečene piščančje fileje vzamemo iz ponve in pustimo, da počivajo 10 minut. V ponev, k ostankom maščobe in omake od pečenja, prilijemo 125 ml vode in ponovno pristavimo na štedilnik. Tekočina naj vre toliko časa, da se pokuha in je ostane še za kaki 2 žlici. Omako precedimo skozi cedilo. Prilijemo jo k zeleni omaki. Piščančje fileje položimo v zeleno omako, nekajkrat jih obrnemo, da se obdajo z omako. Nato pa jih prekrijemo s prozorno folijo in pustimo stati najmanj 3 ure, da se navzamejo okusov. Fileje narežemo na tanke prečne rezine. Ponudimo jih z zeleno omako in s svežim kruhom. Zraven postrežemo s skledo češnjevih paradižnikov. Tako po barvi kot po okusu se lepo ujemajo z jedjo.