Nasveti

Piščančji file z zeleno omako

Jana
10. 3. 2011, 14.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Recept shranite za obdobje piknikov!

Za 4 osebe
Priprava: 45 minut
Mariniranje: najmanj 3 ure

Sestavine: 4 piščančji prsni fileji (brez kože in kosti) * 6 žlic olivnega olja * sol * poper; * za zeleno omako: 30 g krebuljice * 50 g peteršilja * 50 g bazilike * 1,5 dl olivnega olja * 1 dl hladne perutninske juhe (iz kocke) * 1 žlička limoninega soka * sol * poper.

Priprava: Listke dišavnih zeli in olje kašasto sesekljamo v mešalniku  (ali s paličnim mešalnikom). Dodamo juho in limonin sok, solimo in popramo. V pokriti posodi postavimo omako na hladno. Piščančje fileje solimo in popramo. V ponvi in na vročem olju jih na hitro opečemo z vseh strani. Zmanjšamo ogenj in pečemo meso do konca (kakih 8 minut), med pečenjem pa ga pogosto obrnemo. Pečene piščančje fileje vzamemo iz ponve in pustimo, da počivajo 10 minut. V ponev, k ostankom maščobe in omake od pečenja, prilijemo 125 ml vode in ponovno pristavimo na štedilnik. Tekočina naj vre toliko časa, da se pokuha in je ostane še za kaki 2 žlici. Omako precedimo skozi cedilo. Prilijemo jo k zeleni omaki. Piščančje fileje položimo v zeleno omako, nekajkrat jih obrnemo, da se obdajo z omako. Nato pa jih prekrijemo s prozorno folijo in pustimo stati najmanj 3 ure, da se navzamejo okusov. Fileje narežemo na tanke prečne rezine. Ponudimo jih z zeleno omako in s svežim kruhom. Zraven postrežemo s skledo češnjevih paradižnikov. Tako po barvi kot po okusu se lepo ujemajo z jedjo.

Zanimivosti

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept