Nasveti

Mladost je neobremenjenost

Jana
14. 3. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Anja Legat je 27-letna Ljubljančanka, ki na življenje gleda optimistično. Pravi, da je za vsako stvar vedno pravi čas.

Anja Legat

Anja Legat je 27-letna Ljubljančanka, ki na življenje gleda optimistično. Pravi, da je za vsako stvar vedno pravi čas, zato je pozneje kot vrstniki začela študirati ekonomijo. Študentski vsakdanjik si popestri z delom prek študentskega servisa, čas najde tudi za kavico prijateljicami in nakupovanje. »Za preobrazbo sem se odločila, ker sem se pošteno naveličala svojega videza. Prijatelji in domači so me skušali odvrniti od zamisli, češ, da ne potrebujem spremembe, toda vztrajala sem pri svojem. In ni mi žal,« je povedala.

Nekateri mladostniki se zlahka odločijo, kaj bi radi počeli v življenju. Anja si je za to vzela malce več časa. Po končani gimnaziji je najprej obiskovala splošno in primerjalno jezikoslovje na Filozofski fakulteti. Ugotovila je, da bi si s to diplomo težko našla službo, zato se je po nekaj letih premora vpisala na ekonomijo. »To je široko področje, ki ponuja veliko možnosti za kariero,« je razmišljala. Anja sodi med tiste študente, ki sami pripomorejo k zajetnejšemu študentskemu proračunu. »Od nekdaj me veseli moda, zato sem si vedno iskala takšno zaposlitev, da sem bila v stiku z oblačili in modnimi trendi. Po maturi je kot svetovalka delala v Emporiumu. Izkušnje si je nabirala tudi v Sportini, odkar pa se je vpisala na fakulteto, dela v Galeriji Emporium. Čeprav strankam rada svetuje, je moda za vsako ceno ne zanima preveč. »Sem pragmatik, predvsem pa zelo praktična ženska. Ne maram oblačil, ki se nosijo v vsakdanjem življenju. Rada imam bolj izčiščene stvari.« Tako  glede videza kot kariere je tradicionalistka, ki ne mara eksperimentiranja. V življenju si želi običajnih stvari: diplomirati, se zaposliti in si ustvariti družino. Dotlej pa se bo družila s prijateljicami in skrbela za svojega psa. »Moj zlati prinašalec mi vzame veliko časa, pa tudi kar precej stane. Ni floskula, da je pes velika odgovornost. Ne boste verjeli, toda za otroka je laže dobiti varstvo kot za psa,« je še povedala Anja.

Nasvet frizerja in mojstrice ličenja
»Zadnje čase sem premalokrat obiskala frizerja. Barvala sem se kar sama, kar ni najbolje za lase. Zato je bil skrajni čas, da se prepustim rokam spretnih profesionalcev,« je povedala Anja. Frizer Gregor je pritrdil njenim besedam. Ugotovil je, da so Anjini lasje suhi, poškodovani od barvanja, sama pričeska pa brez oblike. Skupaj sta se odločila, da ji barvo osveži s peščenim prelivom, ki bo nahranil lase in jim vrnil polnost. Lase ji je postrigel stopničasto, s čimer je dosegel bujnost. Že med umivanjem ji je na lasišče nanesel jogurtovo masko, pri končnem oblikovanju pričeske pa je lase nahranil še z dragocenim arganovim oljem. Anja je bila z novo pričesko zelo zadovoljna.
Mojstrica ličenja Manca ni mogla prehvaliti Anjine lepe polti. »Že dolgo nisem videla dekleta, ki bi imelo tako lepo in čisto polt,« je dejala. Kože na obrazu ji ni želela po nepotrebnem obremenjevati s težko podlago in debelo plastjo tekočega pudra. Nanesla ji je le malo pudra v prahu, s čimer je preprečila, da bi se ji obraz svetil. Več pozornostim je namenila očem. Osenčila jih je  v vedno modni tehniki zadimljenih oči. Namesto sive in črne je izbrala rjavo  in zeleno barvo. Na koncu ji je le še poudarila usta z rožnato barvo.

 

Tekst:                      Andreja Comino, andreja.comino@delo-revije.si
Foto:                       Mateja Jordovič Potočnik
Ličenje:                    Manca Maselj
Stilistka:                  Nana Sojer
Pričeska:                  Gregor Gošnjak za frizerski studio Glej gor, www.glejgor.si   
Lasna kozmetika:     z.one
Oblačila in nakit:      New Yorker 

Jana št. 10, 8.3.2011

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste