Nasveti

Ribji file s hrenovo skuto

Jana
16. 3. 2011, 10.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Spomladanska osvežitev in zdravje!

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Pečenje: 10 minut

Sestavine: 1 čebula * pol šopka kopra * 250 g manj mastne skute * 150 g jogurta * 1 žlica kisle smetane * 1 žlica naribane limonine lupine (bio) * 6 žličk limoninega soka * sol * poper * sladkor * 4 kosi ribjega fileja po 150 g (na primer lososa) * 1 žlička olja * 50 g sveže naribanega hrena.

Priprava: Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Koper na drobno narežemo. Oboje zmešamo s skuto in jogurtom. Dodamo limonino lupinico in 2 žlički limoninega soka, solimo, popramo in zaokrožimo okus s ščepcem sladkorja. Kose ribjega fileja natremo s 4 žličkami limoninega soka, solimo in popramo. Teflonsko ponev namastimo z malo olja in segrejemo. V ponvi pečemo ribji file od 2 do 3 minute z vsake strani. Hren olupimo in na drobno naribamo. Polovico ga zamešamo v skuto. Pečene ribje fileje zložimo na krožnike in dodamo hrenovo skuto.

Nasvet: Za prilogo skuhamo krompir v kosih. Preostali naribani hren ponudimo posebej, da si ga vsak potrese na jed po okusu.

Zanimivosti

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept