Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Pečenje: 10 minut
Sestavine: 1 čebula * pol šopka kopra * 250 g manj mastne skute * 150 g jogurta * 1 žlica kisle smetane * 1 žlica naribane limonine lupine (bio) * 6 žličk limoninega soka * sol * poper * sladkor * 4 kosi ribjega fileja po 150 g (na primer lososa) * 1 žlička olja * 50 g sveže naribanega hrena.
Priprava: Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Koper na drobno narežemo. Oboje zmešamo s skuto in jogurtom. Dodamo limonino lupinico in 2 žlički limoninega soka, solimo, popramo in zaokrožimo okus s ščepcem sladkorja. Kose ribjega fileja natremo s 4 žličkami limoninega soka, solimo in popramo. Teflonsko ponev namastimo z malo olja in segrejemo. V ponvi pečemo ribji file od 2 do 3 minute z vsake strani. Hren olupimo in na drobno naribamo. Polovico ga zamešamo v skuto. Pečene ribje fileje zložimo na krožnike in dodamo hrenovo skuto.
Nasvet: Za prilogo skuhamo krompir v kosih. Preostali naribani hren ponudimo posebej, da si ga vsak potrese na jed po okusu.