Nasveti

Rezanci z lososom in papriko

Jana
18. 3. 2011, 10.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Hitro pripravljen in okusen obrok.

Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Kuhanje: 20 minut

Sestavine: 1 žlica narezanega drobnjaka * 1 čebula * 1 rumena paprika * 20 g posušenih vloženih paradižnikov (brez olja) * 2 žlici olja * 1 lovorov list * 3 dl zelenjavne jušne osnove (ali bistre zelenjavne juhe iz kocke) * sol * poper * muškatov orešček * pol žlice jedilnega škroba * 200 g zamrznjenega graha * 300 g širokih rezancev * 400 g lososovega fileja * od 1 do 2 žlički limoninega soka * 1 žlica sesekljanega kopra * na grobo mlet poper.

Priprava: Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Papriko razrežemo, očistimo semenja in na grobo narežemo. Odcejene paradižnike narežemo na tanke pramene. V kozici segrejemo 1 žlico olja in popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo papriko, premešamo in prepražimo. Dodamo lovorov list, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo v napol pokriti kozici na srednje močnem ognju 15 minut. Solimo, popramo in začinimo z muškatovim oreščkom. Odstranimo lovorov list, omako pa sesekljamo s paličnim mešalnikom. Zgostimo jo z jedilnim škrobom, razmešanim z malo hladne vode. Dodamo grah in paradižnike ter pustimo, da še enkrat zavre. Po navodilu z zavitka skuhamo rezance v osoljenem kropu. Lososov file narežemo na 8 koščkov. Solimo jih, popramo in pečemo v teflonski ponvi na 1 žlici olja z vsake strani od 2 do 3 minute. Kuhane rezance odcedimo in zmešamo z omako. Pokapljamo z limoninim sokom in obložimo z lososom. Nazadnje še potresemo s koprom in drobnjakom ter po okusu popramo.

Zanimivosti

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept