Nasveti

Sesekljani zrezki s peteršiljem

Jana
11. 5. 2011, 14.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Dišavnice z domačega vrta vabijo!

Za 4 osebe
Priprava: 25 minut
Pečenje: 15 minut

Sestavine: 1 strok česna * 1 majhna čebula * 4 žlice olja * 1 šopek peteršilja * 250 g mešanega mletega mesa * 250 g mlete govedine * 2 žlici drobtin * 100 g manj mastne skute * 1 jajce * 1 limona (bio) * sol * poper.

Priprava: Olupimo in na drobno sesekljamo čebulo, prav tako česen. Oboje pražimo v ponvi na 1 žlici olja in na šibkem ognju, toliko, da čebula postekleni in se zmehča. Peteršilj osmukamo in listke na drobno sesekljamo. Zmešamo jih s prepraženo čebulo in česnom. Ponev odstavimo in pustimo, da se vse skupaj ohladi. V skledo damo mleto meso (mešano in govedino), drobtine, skuto, jajce, mešanico čebule, česna in peteršilja ter naribano limonino lupinico. Solimo in popramo. Vse skupaj temeljito premešamo in pregnetemo, da dobimo mesno testo. Testo razdelimo na 8 delov. Z naoljenimi rokami oblikujemo vsak del v okrogel, ploščat zrezek. V ponvi segrejemo 3 žlice olja in pečemo zrezke na srednje močnem ognju z vsake strani od 5 do 7 minut. Zrezke ponudimo s svežo solato in koščkom hrustljavega kruha.

Zanimivosti

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih