Za 4 osebe
Priprava: 25 minut
Pečenje: 15 minut
Sestavine: 1 strok česna * 1 majhna čebula * 4 žlice olja * 1 šopek peteršilja * 250 g mešanega mletega mesa * 250 g mlete govedine * 2 žlici drobtin * 100 g manj mastne skute * 1 jajce * 1 limona (bio) * sol * poper.
Priprava: Olupimo in na drobno sesekljamo čebulo, prav tako česen. Oboje pražimo v ponvi na 1 žlici olja in na šibkem ognju, toliko, da čebula postekleni in se zmehča. Peteršilj osmukamo in listke na drobno sesekljamo. Zmešamo jih s prepraženo čebulo in česnom. Ponev odstavimo in pustimo, da se vse skupaj ohladi. V skledo damo mleto meso (mešano in govedino), drobtine, skuto, jajce, mešanico čebule, česna in peteršilja ter naribano limonino lupinico. Solimo in popramo. Vse skupaj temeljito premešamo in pregnetemo, da dobimo mesno testo. Testo razdelimo na 8 delov. Z naoljenimi rokami oblikujemo vsak del v okrogel, ploščat zrezek. V ponvi segrejemo 3 žlice olja in pečemo zrezke na srednje močnem ognju z vsake strani od 5 do 7 minut. Zrezke ponudimo s svežo solato in koščkom hrustljavega kruha.