To zelenjavo raje prej skuhajte
Nekatera zelenjava je sicer res bolj zdrava surova, a ne ta.

To so 4 različne zelenjave, ki so bolj zdrave, če jih pred zaužitje skuhate.
Špinača

Špinača je polna kalcija, železa in magnezija, pogosto se jo dodaje surovo v smutije. Če jo prej skuhate, se količina kalcija potroji.
Ohrovt

Kuhan ohrovt je lažje jesti in je bolj zdrav kot surov. Poln je vlaknin, ko ga skuhamo ima večjo moč zniževanja holesterola v krvi.
Korenje

Verjeli ali ne, korenje je bolje jesti kuhano, saj je v surovi obliki težko razgradljiv. S kuhanjem mu le še povečate raven folne kisline in bela-karotena.
Paradižnik

Paradižnik je zdrav tako surov kot kuhan, a med kuhanjem se poveča raven likopena. Ta antioksidant zmanjšuje tveganje za srčno kap in je odličen borec za visok tlak in nekatere vrste raka. Paradižnikova omaka je še posebej zdrava, zato je vključite v svojo prehrano.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se