Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Sočne rezine z jagodami in lubenico


Revija Liza Maja
20. 8. 2021, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Lubenica v pecivu? Zakaj pa ne? Poglejte, kako ustvariti sočno in osvežilno poletno sladico ...

profimedia-0174184540.jpg
profimedia
rezine z jagodami in lubenico

SESTAVINEZA 16 KOSOV:

  • 8 beljakov
  • 170 g sladkorja
  • 70 g navadne moke
  • 70 g naribanega kokosa

Za nadev:

  • 200 ml stepene smetane
  • 250 g skute
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 15 g želatine v prahu
  • 250 g lubenice
  • 250 g jagod
    rezine z jagodami in lubenico
    Profimedia
    Rezine z jagodami in lubenico

Postopek priprave

1. Beljake in sladkor stepemo v sneg. Dodamo moko in na koncu še kokos. Testo razdelimo na tri dele in vsak del razporedimo na pekač. Pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 12 minut. Pečeni biskvit s papirjem odstranimo iz pekača, počakamo, da se ohladi, nato odstranimo papir.

2. Smetano stepemo. Dodamo skuto in sladkor v prahu. Želatino namočimo v 100 ml vode, med stalnim mešanjem jo segrejemo do vrelišča in še vročo vlijemo v nadev.

3. Lubenico  narežemo  na  tanke  rezine  in  odstranimo  lupino  in  semena.  Del  nadeva  razporedimo po enem biskvitu, obložimo z lubenico,  spet  namažemo  nadev  in  pokrijemo  z  drugim   biskvitom.  Ta  postopek  ponovimo  in  preostali   nadev namažemo na sladico.

4. Jagode očistimo in narežemo na manjše  koščke.  Razporedimo  jih  po  površini  sladice  in   jih rahlo pritisnemo v nadev. Pustimo, da se strdi, nato narežemo na rezine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.