Recept: Sočne rezine z jagodami in lubenico
Lubenica v pecivu? Zakaj pa ne? Poglejte, kako ustvariti sočno in osvežilno poletno sladico ...

SESTAVINEZA 16 KOSOV:
- 8 beljakov
- 170 g sladkorja
- 70 g navadne moke
- 70 g naribanega kokosa
Za nadev:
- 200 ml stepene smetane
- 250 g skute
- 100 g sladkorja v prahu
- 15 g želatine v prahu
- 250 g lubenice
- 250 g jagod
Profimedia
Rezine z jagodami in lubenico
Postopek priprave
1. Beljake in sladkor stepemo v sneg. Dodamo moko in na koncu še kokos. Testo razdelimo na tri dele in vsak del razporedimo na pekač. Pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 12 minut. Pečeni biskvit s papirjem odstranimo iz pekača, počakamo, da se ohladi, nato odstranimo papir.
2. Smetano stepemo. Dodamo skuto in sladkor v prahu. Želatino namočimo v 100 ml vode, med stalnim mešanjem jo segrejemo do vrelišča in še vročo vlijemo v nadev.
3. Lubenico narežemo na tanke rezine in odstranimo lupino in semena. Del nadeva razporedimo po enem biskvitu, obložimo z lubenico, spet namažemo nadev in pokrijemo z drugim biskvitom. Ta postopek ponovimo in preostali nadev namažemo na sladico.
4. Jagode očistimo in narežemo na manjše koščke. Razporedimo jih po površini sladice in jih rahlo pritisnemo v nadev. Pustimo, da se strdi, nato narežemo na rezine.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se