
Sin Martin gre po njeni poti
Chefinja priznane slovenske gostilne prekipeva od zadovoljstva, saj je za kuhinjo pokazal navdušenje tudi eden od njenih otrok.

Vsi jo poznajo kot prisrčno žirantko v kuharskem tekmovanju Mali šef, kjer otroke navdušuje nad kuhanjem, sicer pa je Mojca Trnovec priznana gostinka, ki že vrsto let vodi domačo gostilno Mihovec in navdušuje s svojimi dobrotami na ljubljanski Odprti kuhni. Pa je kdaj pomislila, da bi počela kaj drugega? »Ja, seveda, normalno se ti kot najstniku motajo po glavi misli, kako čim prej uspeti in čim več zaslužiti. Stik z otroki me je navduševal že takrat, saj sem želela postati profesorica biologije in gospodinjstva. A so se pogledi in pota zasukala v drugačno smer. Da opravljaš gostinski poklic z veseljem, ga moraš imeti najprej rad. Imeti rad delo in imeti rad sebe. Če ne uloviš pravega kroga, je zelo težko. Očitno so bile vile sojenice pri meni res že v zibki,« se glasno zasmeji Mojca, ki je tudi sama mama.
Še posebej je ponosna na sina Martina, ki se je preselil v Švico, kjer nabira znanja in veščine pri svetovno znanem kuharskem mojstru Andreasu Caminadi in bo nekoč nadaljeval družinsko tradicijo, pa tudi na mlajšo Elo, ki še obiskuje osnovno šolo.
Preberite tudi
Trenutno
9 °C
Oblačno
nedelja, 16. 3
Deževno
ponedeljek, 17. 3
Deževno
torek, 18. 3
Jasno
7-dnevni obeti