Pevcu do diplome manjka le en izpit
Dejan Dogaja je vesel, da ima vsaj diplomi iz sommelierstva, saj mu pri tisti za klarinet manjka en izpit iz prvega letnika.

Čeprav glasbenik Dejan Dogaja prihaja iz Laškega, ki se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo pivovarstva, pa se odlično spozna tudi na vina.
»Rad imam pivo, zraven hrane pa mi prija vino. To me je začelo zanimati in sem šel na prvo stopnjo za sommelierja, nato še na drugo, jeseni pa bom šel opravljat še tretjo. Doma imam tudi vinsko vitrino, v kateri je veliko dobrih buteljk. Vsako leto greva s Kiaro tudi na dopust v Goriška brda, od koder potem domov pripeljem avto, poln buteljk za vse leto. Sem namreč velik ljubitelj slovenskih in briških vin,« nam je povedal Dejan.
Vina izbira glede na hrano. Ob ribi tako poseže po malvaziji ali rebuli, najraje od vseh pa ima težka, barikirana rdeča vina. S prijatelji pa običajno pijejo brizganec. »Dostikrat sem za prijatelje odpiral zelo dobre buteljke, potem pa so me vprašali, ali imam kaj gazirane vode, tako da sem spoznal, da to nima smisla,« pojasnjuje Dejan.
Buteljke vzame s seboj tudi na morje. Odkar ima tam vikend, pa se je lotil tudi peke na žaru. »Znam narediti steak, najboljše pa se mi zdi, da naredim ribe, običajno sta to brancin ali orada. Ribe mi je nasploh užitek delati in jesti na morju,« nam je razkril Dejan.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se