© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cimetovi polžki s kardamomom


Lara Jelen
24. 11. 2022, 10.04
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Po cimetu diši. ..

sladkih5 cimetovi polzki (1).jpg
Revija Dober tek
Cimetovi polžki s kardamomom

ČAS PRIPRAVE: 1 ura + vzhajanje

KOLIČINA: pribl. 30 polžkov

ZAHTEVNOST: preprosto

Sestavine

TESTO

  • 750 g moke
  • 1 kocka kvasa
  • 3 dl mleka
  • 130 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 120 g masla
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica kardamoma v prahu

NADEV

  • 150 g masla (sobne temperature)
  • 50 g sladkorja
  • 1 žlica medu
  • 2 žlici cimeta

GLAZURA

  • 1 jajce
  • 1 žlica mleka
  • grobo mleti sladkor za posip


Priprava

1. Najprej pripravimo testo. V manjši posodi razdrobimo kvas, dodamo malo mleka in malo sladkorja. Maslo stopimo in premešamo s preostalim mlekom. V skledo presejemo moko in dodamo vse preostale sestavine za testo. Zamesimo v gladko testo in ga pustimo počivati približno 30 minut.


2. Pripravimo nadev, tako da zmešamo maslo, sladkor, med in cimet. Testo razvaljamo približno 3 mm debelo in premažemo z nadevom.


3. Testo zvijemo in narežemo na približno 1 cm debele rezine, ki jih položimo v papirnate košarice za mafine. Polžke pustimo, da še malo vzhajajo, nato jih premažemo z mešanico jajca in mleka ter potresemo z grobo mletim sladkorjem.


4. Polžke približno 15 minut pečemo v pečici, ki smo jo ogreli na 200 °C.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.