© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Puranja enolončnica s stročjim fižolom

Puranje meso je zelo priljubljena izbira, saj je hitro pripravljeno. Vsebuje izjemno malo maščob, zato pa več proteinov in drugih pomembnih hranil.

Puranja enolončnica s stročjim fižolom

Puranje meso je zelo priljubljena izbira, saj je hitro pripravljeno. Vsebuje izjemno malo maščob, zato pa več proteinov in drugih pomembnih hranil.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 porcije
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Puranja enolončnica s stročjim fižolom

Sestavine

  • 600 g puranjega mesa
  • sol in poper
  • 1 čebula
  • 0,5 dl rastlinskega olja
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1/2 žličke kumine v prahu
  • 500 ml piščančje jušne osnove
  • 300 g stročjega fižola
  • 1 žlička majarona
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 600 g puranjega mesa
  • sol in poper
  • 1 čebula
  • 0,5 dl rastlinskega olja
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1/2 žličke kumine v prahu
  • 500 ml piščančje jušne osnove
  • 300 g stročjega fižola
  • 1 žlička majarona

Postopek

1

Puranje meso narežemo na kocke, solimo in popramo. 



2

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo. Dodamo meso in paradižnikovo mezgo ter popražimo. Ko se meso zapeče, prilijemo jušno osnovo in na nizkem ognju kuhamo približno 20 minut. 

3

Fižol očistimo, speremo in odcedimo. Nato ga dodamo v enolončnico z mesom in kuhamo, dokler se ne zmehča. Juho začinimo s soljo, poprom in majaronom. Postrežemo s kuhanim krompirjem ali svežim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.