
Puranja enolončnica s stročjim fižolom
Puranje meso je zelo priljubljena izbira, saj je hitro pripravljeno. Vsebuje izjemno malo maščob, zato pa več proteinov in drugih pomembnih hranil.
Puranja enolončnica s stročjim fižolom
Puranje meso je zelo priljubljena izbira, saj je hitro pripravljeno. Vsebuje izjemno malo maščob, zato pa več proteinov in drugih pomembnih hranil.

Puranje meso je pečeno prijetnega okusa in se lepo ujema z različnimi začimbami. Uporabljamo ga za pripravo vitalnih, lahkih obrokov in tudi za pripravo bogatejših jedi.
S puranjim mesom lahko v marsikaterem receptu nadomestimo goveje ali svinjsko meso. Ima nizko energijsko vrednost in je zelo hitro pripravljeno. Kot pri vsakem drugem perutninske mesu moramo paziti le, da ga dovolj toplotno obdelamo.
Sestavine
- 600 g puranjega mesa
- sol in poper
- 1 čebula
- 0,5 dl rastlinskega olja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1/2 žličke kumine v prahu
- 500 ml piščančje jušne osnove
- 300 g stročjega fižola
- 1 žlička majarona
Preberite tudi

Novi recepti z divjimi šparglji
Odkrijte nove recepte z divjimi šparglji: italijanska farinata, divja lazanja in pršutove košarice. Zbrali smo tudi nasvete za nabiranje v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem.

Navdušite z malimi prigrizki iz Španije
Koliko dni je še do počitnic? Kulinarično se bomo tokrat odpravili v južno Španijo, kjer naravnost obožujejo tapase, slastne zalogaje, postrežene v dobri družbi in ob kozarcu vina.

Veganska kosila, ki navdušijo tudi mesojedce
Ne imejte predsodkov, en dan v tednu ali vsaj mesecu naj bo veganski. Presenečeni boste, kako vam bo delala kuharska domišljija in predvsem - kako dobro je.
Sestavine
- 600 g puranjega mesa
- sol in poper
- 1 čebula
- 0,5 dl rastlinskega olja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1/2 žličke kumine v prahu
- 500 ml piščančje jušne osnove
- 300 g stročjega fižola
- 1 žlička majarona
Postopek
Puranje meso narežemo na kocke, solimo in popramo.
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo. Dodamo meso in paradižnikovo mezgo ter popražimo. Ko se meso zapeče, prilijemo jušno osnovo in na nizkem ognju kuhamo približno 20 minut.
Fižol očistimo, speremo in odcedimo. Nato ga dodamo v enolončnico z mesom in kuhamo, dokler se ne zmehča. Juho začinimo s soljo, poprom in majaronom. Postrežemo s kuhanim krompirjem ali svežim kruhom.