Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jožefov sejem - tudi golaž so kuhali, zmagale pa so Kmečke Pepce


Anton Hruševar
5. 4. 2016, 11.50
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_v__1_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_v (1)
_v__20_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_v__2_.jpg
Arhiv Lokalno.si

V Bistrici ob Sotli se je pretekli mesec odvil že tradicionalni Jožefov sejem in hkrati tudi štirinajsto tekmovanje Jožetov v kuhanju golaža. Letos je sončno vreme privabilo številne obiskovalce, da si ogledajo sejem, hkrati pa tudi pokusijo golaže, katere je kuhalo osemnajst ekip.

V času kuhanja so se pred gostilno Šempeter odvijali številni dogodki. Začeli so, ko je Društvo vinogradnikov Šempeter z Jožeti ter domačinko, vinsko kraljico Saro Stadler, opravilo rezatev stare vinske trte, potem je zaživela Vintage slaščičarna, na stojnicah je bil prikaz domače obrti in njihovi izdelki, odvijala se je tudi animacija in delavnice za otroke, potem ulično gledališče, Vintage frizerski salon, plesna šola je izvedla predstavitev swinga, glasbeno pa je sejem bil popestren še z godbo Orlica, pod šotorom pa z D'Palinka bandom. Ob vsemi te se je torej pod šotorom odvijalo tekmovanje v kuhanju golaža, katerega so se tudi letos udeležili prijatelji avstrijskega Heimschuha, ekipa iz Kumrovca in ekipa Bošnjaci. Letos so ponovno zmagale Kmečke Pepce in tako prejele veliko prehodno kuhačo Gostilne Šempeter, podelili pa so tudi nagrade za najokusnejši golaž, prvič se je kuhal tudi veganski golaž, skratka - bilo je tako kot vsako leto zelo pestro in, kot pravijo navzoči, vse pohvale Srečku Kunstu ter Turističnemu društvu Bistrica ob Sotli za trud, ki so ga vložili, da takšna tradicija ne izumre.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.