Na pišeški šoli pri kosilu jemo šolsko solato
V torek, 6. maja, je bilo na OŠ Maksa Pleteršnika zelo živahno kljub muhastemu vremenu. Imeli smo namreč dan dejavnosti Vrt okusov.

Kuhali smo z Anžetom Šoštaričem, se učili pogrinjkov in mešali koktejle z dijakoma Srednje šole za gostinstvo Grm Novo mesto, sadili rože, urejali zelenjavni in zeliščni vrt v okolici šole, obiskali nasad marelic pri gospodu Lubšina, zbirali recepte, pesnili v tišini, si izmenjali semena s Knjižnico Brežice, pekli palačinke pod kozolcem s članicami Turističnega društva Pišece. Popoldne pa smo se spet vsi (učenci, starši, krajani) zbrali v šoli ob Unescovem projektu Večerja, ko smo vse dopoldne pripravljene jedi poskusili in se malo podružili. Obenem smo zaključili z Erasmus projektom Razmišljaj globalno, jej lokalno (mentorica Sanja Štefanič), kjer je bil poudarek na šolskih vrtovih in lokalni pridelavi hrane.
Ponosni smo, ko pri kosilu jemo šolsko solato, kumare, paradižnik, papriko in še kaj. Čeprav je projekta konec, bomo še naprej pridno vrtnarili, se naučili kaj novega in skrbeli za zdrav način življenja.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se