© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tradicionalni slovenski zajtrk z županom


dolenjski-list
Zapisala: Polona Polmar
2. 12. 2014, 11.45
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

zajtrk_v_najdihojci___001.jpg
zajtrk_v_najdihojci___002.jpg
zajtrk_v_najdihojci___003.jpg

V petek, 21. novembra, smo v vrtcu Najdihojca pri OŠ Dobova obeležili Dan slovenske hrane ali bolj poznan kot tradicionalni slovenski zajtrk.

Na ta dogodek smo se z otroki pripravljali že nekaj dni prej. Otroci so bili seznanjeni o lokalni slovenski hrani, ki smo jo ta dan jedli. Spoznali so pomen mleka, nastanek masla in kruha.

Na različne načine smo otrokom predstavljale med kot zdravilo, življenje čebel in različne medene izdelke. Otroci so si izdelali tudi vsak svoj pogrinjek in ga uporabili v petek pri zajtrku. Izdelali smo plakat, otroci iz najstarejše skupine pa so skupaj z vzgojiteljicama uredili eko kotiček v vrtcu z različnimi vrstami medu (cvetlični, gozdni, akacijev, čokoladni, s sokom rdeče pese,...), zdravilnimi medenimi izdelki (propolis, kreme,...), svečami, okraski iz čebeljega voska... Za sadno malico pa smo jedli slovenska jabolka, ki so bila zelo okusna.

Tako smo vse zaposlene otrokom predstavile pomen kmetijstva in čebelarstva v Sloveniji ter spodbujale otroke k pravilni in zdravi prehrani, ter ohranjanju podeželja in s tem hrane iz lokalnega okolja.

Letos pa nas je na ta dan v vrtcu obiskal tudi župan občine Brežice Ivan Molan.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.