Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Na obisku v Posavju kuharski mojster Tomaž Kavčič


lokalno
Center za podjetništvo in turizem Krško
8. 11. 2012, 11.25
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

kulinarika___dular_004.jpg
Arhiv Lokalno.si
Kulinarika - Dular 004
kulinarika___dular_056.jpg
Arhiv Lokalno.si
kulinarika___dular_058.jpg
Arhiv Lokalno.si

Včeraj, 7. novembra 2012, so se na kulinaričnem posvetu v Gostišču Dular na Ribniku v Brestanici zbrali posavski gostinci in njihovi kuharji. Sproščeno srečanje je bilo namenjeno pogovoru o sodelovanju in povezovanju med ponudniki ter skupni promociji na nivoju regije. Pobuda srečanja s strani Centra za podjetništvo in turizem Krško je bila med ponudniki pozitivno sprejeta, saj se je na posvetu zbralo preko 30 udeležencev.

Po besedah predstavnice CPT Krško, Ksenje Kragl, je v kriznih časih povezovanje in skupno nastopanje na trgu še toliko bolj potrebno. Posavje se ponaša z raznoliko in pestro kulinarično-vinsko ponudbo, ki skupaj z naravnimi in kulturnimi znamenitosti ter tradicionalnimi dogodki predstavlja velik potencial za razvoj turizma v regiji. Gastronomija pa predstavlja tudi enega temeljnih načinov spoznavanja kulture kraja in njegove identitete. Ponudniki so menili, da je pobuda o združevanju dobrodošla, saj je potrebno graditi na medsebojnem sodelovanju in izmenjavi znanj ter izkušenj.

Na srečanju je strokovno znanje in kuharske izkušnje z udeleženci delil tudi kuharski mojster in kulinarični umetnik Tomaž Kavčič. Tomaž je s svojim delom narisal Slovenijo na evropski kulinarični zemljevid ter se uveljavil kot edinstven ambasador slovenske gastronomije. Včeraj je udeležencem pripravil nekaj jedi iz posavskih surovin, z namenom prikaza uporabe lokalno pridelane hrane pri sestavljanju jedilnikov. Tomaž je motivacijsko dopoldne namenil tudi pogovoru o pomembnosti hišnih jedi, s katerimi naj bi se ponašali posamezni ponudniki in vračanju k preprostosti in izvirnosti jedi. Prav tako je poudarjal pomen sodelovanja, brez katerega tudi sam ne vidi zgodbe o uspehu.

Vse pripravljene jedi so udeleženci lahko tudi poskusili ter se o načinu priprave in enostavnih trikih pogovorili s Tomažem, ki je z veseljem delil svoje znanje.

Skupina se je poslovila s pozitivnimi vtisi in pobudami, za nadaljnje sodelovanje. Več utrinkov si poglejte v foto galeriji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.