Kruh in pecivo na Francijev način



Dobrega kruha ne naredi moka, ampak roka. To je eno izmed glavnih načel, po katerih se pri svojem delu ravna pekovski mojster Franci Planinc iz Radeč. Da njegova trditev drži, s(m)o se lahko na sinočnji predstavitvi njegovega knjižnega prvenca Kruh in pecivo po domače v krški Dvorani v parku prepričali tudi obiskovalci. Pogovor o knjigi je namreč tokrat potekal kar ob pripravi različnih pekovskih dobrot, po koncu prireditve pa so jih lahko udeleženci tudi poskusili.
Franci, ki je bil vrsto let zaposlen v Prevzgojnem domu Radeče na mestu inštruktorja - mojstra pekarstva, se v zadnjih letih ukvarja predvsem s pekovskimi delavnicami, na katerih deli nasvete tako ženskam kot moškim ljubiteljem peke. Ker se mu je v 30 letih dela nabralo toliko receptov, da bi jih lahko objavil v knjigi, pa se je v dogovoru s posavsko založbo Neviodunum odločil, da bo svoje dolgoletne izkušnje delil tudi z bralci.
V knjigi je tako več kot 40 preizkušenih receptov za peko kruha in peciva brez umetnih dodatkov z bogatim slikovnim gradivom in s spremno besedo, radeški pekovski mojster pa svetuje, da pred prebiranjem receptov vsi, ki se bodo po njih lotili peke, najprej obvezno preberejo uvodni del.
"Da ne bo potem kakšnih pritožb, da kateri izmed izdelkov ni uspel," še v šali doda Franci.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se