Jožeti na svoj praznik kuhali golaž



V nedeljo so se na svoj god ponovno, tako kot v preteklih letih, zbrali pod šotorom v Bistrici ob Sotli Jožeti in Jožice in ob prijetnem druženju pokazali svoje kuharske sposobnosti. Pred gostilno Šempeter se je na tekmovanju zbralo 17 ekip, vsaka izmed njih pa je poizkušala skuhati najboljši golaž in prikazati najlepšo izvirnost. Tako kot lani se je tudi letos prijavilo nekaj novih udeležencev, nekaj pa je bilo stalnih, vendar to ni pomenilo, da ne bi druženje potekalo veselo, hkrati pa je tudi vsaka skupina zopet s sabo prinesla nove kulinarične dobrote in okuse, kar pa naj bi, kot je že večkrat povedal Srečko Kunst, bil tudi namen. Res, kot je še dejal, je veliko dela s pripravami tekmovanja, vendar je namen dosežen, saj Jožeti kuhajo vsako leto v večjem obsegu.
Letos je prvo mesto z največ točkami dosegla ekipa Moškon, druga je bila ekipa Lilija, tretje mesto pa so po število točk zasedli Rdeči Vragi. Zlate kuhače so prejeli še ŠD Bistra, Pšečki vinogradniki, Avtoline, Šentjurčani, Gostilna Turist, Hemschuh in DLS Leskovec pri Krškem. Srebrne so prejeli Bošnjaci, TV ekipa in Motoristi Pegaz, bronaste pa Korenine, Planinci team in ekipa iz Vrhnike.
Hkrati ob kuhanju golaža so se pred in okoli prizorišča dogajali raznovrstni dogodki, od rezanja trte z vinsko kraljico, zimskih poletov, metanja potkove, do prikazov starodobnikov, raznih stojnic, tako, da je vsak, ki je prišel, našel nekaj za svojo dušo ali srce.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se