Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

FOTO: Na Jožefovo kuhali golaž


lokalno
Anton Hruševar
21. 3. 2024, 14.40
Posodobljeno
22. 03. 2024 · 11:16
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzkuhanje_golaza__01_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zzkuhanje golaza (01), _zzkuhanje_golaza__01_
_zzkuhanje_golaza__02_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zzkuhanje_golaza__21_.jpg
Arhiv Lokalno.si

V nedeljo, 18. marca, je Društvo Vinogradnikov in kletarjev Šempeter skupaj z občino Bistrica ob Sotli in Turističnem društvom izvedlo poleg reza vinske trte in delavnic za otroke (Društvo prijateljev mladine) tradicionalno tekmovanje v kuhanju golaža. V jutranjih urah je 19 ekip začelo z pripravo čebule in mesa za kuho golaža, v času kuhanja so se izvajale delavnice za otroke (poslikave obrazov), ob godbi se je izvedel tudi rez vinske trte, na sejmu pa je bila bogata ponudba raznovrstnih izdelkov - alkoholnih, medenih, mesnatih, sadnih, lončarskih ….

V kuhanju golaža in v kulinaričnih spretnostih so se pomerili: MePZ Bistrica ob Sotli, Ribiško društvo Pečke in Bar Miha, ekipa Izziv, Društvo suhomesnatih dobrot Leskovec pri Krškem, Slovensko društvo za celiakijo, DZP Lastnič, Božički, Kmečki pubja, Tomos Pšece, Tomos Tim Sokoli, Moped klub Čmrli, UBDR Kumrovec-Zagorska sela, Grozd Kumrovec, Cafe bar Badanj Schorpion –Drniš, LU Srnjak-Zagorska sela, DU Bizeljsko, PGD Bizeljsko, TD Brestanica in OZ V V za Slovenijo.

Po oceni strokovne komisije v sestavi Anice Geršak, Lidije Maček, Domna Geršaka in vodje ekipe Dušana Berkoviča (ocenjeval pa se je videz, vonj, okus, količinalaža in izgled celotne ekipe) so si letos zlato kuhačo in prvo mesto prikuhali člani PGD Bizeljsko, 2. mesto Tomos Tim Sokoli in 3. mesto ekipa Izziv.

Pred podelitvijo so se zvrstili nagovori predsednika Društva vinogradnikov Šempeter Blaža Černelč in župana občine Bistrica ob Sotli Franja Debelaka. Oba sta se zahvalila vsem ki so pomagali pri organizaciji samega sejma, prikaza reza vinske trte, pobiralcem vzorcev in komisiji za ocenjevanje golaža, skratka vsem sodelujočim pri izpeljavi celotnega projekta. Prireditev in podelitev priznanj je vodila in povezovala Zdenka Ivačič.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.