Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

FOTO: Bogračijada - začimbe, krompir in tri vrste mesa


lokalno
Anton Hruševar
21. 8. 2023, 13.30
Posodobljeno
22. 08. 2023 · 11:43
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zkobile__01_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zKobile (01)
_zkobile__05_.jpg
Arhiv Lokalno.si

V Kobilah so tokrat za popestritev - na pobudo in z investicijsko pomočjo Mestne četrti Leskovec pri Krškem - na igrišču izvedli prvo tekmovanje v kuhanju bograča. V spretnosti kuhanja so se pomerile ekipe iz Kobil, Senuš, Ravni in Velikega Trna - Dolce.

Pri bograču je pomembno, da se poleg začimb in krompirja uporabi za pripravo tri vrste mesa. Od govedine naj bi bil to bočnik, divjačinsko meso je lahko od srne, jelena ali divjega prašiča, ter svinjina - pleče ali stegno. Sodniki so imeli pri ocenjevanju (ocenjevali so barvo in gostoto, aromo in okus) dokaj zahtevno delo, saj so bili vsi bograči okusni, za malenkost pa je izstopal bograč Velikega TrnaDolc. Od predsednika sveta MČ Leskovec pri Krške Jožeta Olovca so kot zmagovalna ekipa prejeli pokal, ostale ekipe pa kolajne z znakom deteljice.

Po podelitvi in pokušnji tako zmagovalnega (ki se je hitro pojedel) kot ostalih bogračev se je predsednik zahvalil vsem za trud in sodelovanje, prisotne pa povabil na naslednjo bogračijado v letu 2024. Naslednje leto želijo takšno prireditev izvesti kot srečanje štirih krajevnih skupnosti: Senuš, Velikega Trna, Gore in Leskovca pri Krškem, izvedli pa jo bi v maju ali avgustu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.