Vestnik
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Foto: V Radencih ocenjevali domače suhe salame. Kdo je izdelal najboljšo?


D. N.
21. 3. 2025, 07.00
Posodobljeno
08:56
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Najboljši ljubiteljski izdelovalec domačih suhih salam bo znan v soboto zvečer na sklepni prireditvi pomurske salamiade.

pomurska-salamiada
Jure Kljajić
29. Pomurska salamiada.

Turistično društvo (TD) Radenci že 29. leto zapored organizira pomursko salamiado oziroma večdnevni dogodek, na katerem strokovna komisija izbere najboljše salame, ki jih izdelujejo ljubiteljski izdelovalci domačih suhih salam iz Pomurja in širše. 

pomurska-salamiada
Jure Kljajić
29. Pomurska salamiada.

Dogodek se je začel že v sredo z zbiranjem vzorcev, nadaljeval pa se je z njihovim strokovnim ocenjevanjem v hotelu Radin v Radencih. Organizatorji so letos prejeli 47 vzorcev salam iz Pomurja, Štajerske in Dolenjske, ocenjevala pa jih je šestčlanska komisija v sestavi Igor Kustec, Milan Hari, Zdenka Tompa, Jasmina Himelrajh Kraner, Zlatko Kreis in Milko Lebarič.

pomurska-salamiada
Jure Kljajić
29. Pomurska salamiada.

Člani komisije so ocenjevali zunanji izgled salame, vonj, okus in prerez, pri katerem se ocenjujejo sestava, barva, tekstura in vsebina salame. 

pomurska-salamiada
Jure Kljajić
29. Pomurska salamiada.
Letošnji najboljši izdelovalec domače suhe salame bo znan v soboto, ko bo potekala zaključna prireditev v restavraciji hotela Radin. Najboljši se bodo udeležili slovenskega finala salamiad. 
pomurska-salamiada
Jure Kljajić
29. Pomurska salamiada.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.