© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Foto: Najboljšo kislo žüpo skuhali dijaki radenske gostinske šole


vestnik
Dani Mauko
23. 6. 2025, 17.34
Posodobljeno
19:57
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Druga je bila ekipa Društva za osteoporozo Radenci, tretja pa ekipa Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela

kuhanje-kisle-juhe-2025, radenci
Dani Mauko
Kuhanje kisle žüpe v kotlih, Radenci 2025
V sklopu prireditev 31. praznika Občine Radenci in devetega družinskega festivala Mačje mesto je Turistično društvo Radenci na novi lokaciji v parku pri avditoriju v Radencih organiziralo tradicionalno družabno prireditev Kuhanje štajerske kisle žüpe v kotlu. Sodelovalo je 13 ekip, to so bile ekipe Društva upokojencev Kapela, Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela, TD Radenci, PGD Boračeva - Radenci, PGD Šratovci, Društva  za osteoporozo Radenci, SŠGT Radenci, ŠKTD Lutverci, TD Puconci, PGD Hrastje - Mota, Vaškega društva Boračeva, Društva za celiakijo Celje in MK Atila Kapela, prireditev pa je potekala že šestindvajsetič.
kuhanje-kisle-juhe-2025, radenci
Dani Mauko
Kuhanje kisle žüpe v kotlih, Radenci 2025
Prvo mesto je po mnenju strokovne komisije (Dušan Zelko, Tina Himelrajh, Nikolaj Brus) pripadlo mladim kuharjem, dijakom SŠGT Radenci, drugo mesto ekipi Društva za osteoporozo Radenci, tretje mesto pa ekipi Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela. Sodelujoči so iz rok predsednice TD Radenci Karmen Žibret Kaučič prejeli priznanja ter praktična darila sponzorjev.
kuhanje-kisle-juhe-2025, radenci
Dani Mauko
Kuhanje kisle žüpe v kotlih, Radenci 2025

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.