Zanimivosti

Domači limoncello - RECEPT za aperitiv z omamnim vonjem po limoni

M. K.
30. 4. 2021, 12.38
Posodobljeno: 30. 4. 2021, 12.42
Deli članek:

V vročih poletnih dneh, ki se nam obetajo, se bo odlično prilegel italijanski aperitiv iz rumenih agrumov. S pripravo pa lahko začnemo že danes.

Shutterstock
/

SESTAVINE

  • 5 velikih bio limon (lahko tudi več)
  • 600 g sladkorja
  • 500 ml čistega alkohola (95 %)
  • 750 ml vode

PRIPRAVA

  1. Limone dobro umijemo pod tekočo vodo in osušimo s čisto kuhinjsko krpo. Z lupilnikom (nožem za lupljenje krompirja) limonam odstranimo lupino. Pri tem pazimo, da lupimo le po površini (rumen del), saj je belkasti sloj lupine grenak. 
  2. Pripravimo stekleno vazo s hermetičnim zapiranjem, v katero nalijemo alkohol in dodamo limonino lupino. Vazo s pripravkom dobro zapremo in pustimo v temnem in hladnem prostoru 30 dni. 
  3. Po 30 dneh pripravimo sirup tako, da v loncu zavremo vodo in sladkor, takoj ugasnemo ogenj in prelijemo v vrč. Ko se sirup popolnoma ohladi, ga dodamo v vazo s pripravkom iz alkohola in limonine lupine. Premešamo, spet zapremo in pustimo počivati še 40 dni. 
  4. Po 40 dneh aperitiv precedimo in prelijemo v steklenico.