Mesna lazanja
Sestavine za 4 osebe:
400 g mletega govejega mesa
2 žlici olja
340 g paradižnikove omake
2 stroka česna
250 g peresnikov
25 g masla
1 žlica moke
300 ml posnetega mleka
1 jajce
50 g nastrganega parmezana
sol, poper
Preberite tudi: Kuhana govedina s krompirjem za božansko kosilo. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Meso popražimo na olju. Dodamo olupljen in pretlačen česen. Zalijemo s paradižnikovo omako in kuhljamo nekaj minut.
2. V vreli slani vodi skuhamo peresnike. Skuhane odcedimo.
3. V ponvi segrejemo maslo, potresemo z moko, premešamo, odstavimo, potem pa zalijemo z mlekom in mešamo do gladkega. Vrnemo na ogenj, kuhljamo še dve minuti, solimo, popramo.
4. V pekač s prostornino dva litra stresemo polovico peresnikov, nanje naložimo mesni ragu, nanj pa drugo polovico peresnikov.
5. V bešamel vmešamo razžvrkljano jajce in mešanico zlijemo v pekač. Potresemo s parmezanom in pečemo pol ure v pečici, ogreti na 180 stopinj.