Mini pite z jagodami in šparglji
45 min
Sestavine za 6 pit:
1 žlica moke
250 g valjanega testa za pite
3 jajca + 1 rumenjak
75 g špargljevih vršičkov
150 g jagod
4 žlice kisle smetane
10 rdečih poprovih semen
50 g parmezana
sol, poper
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj in pekač obložimo s papirjem za peko.
2. Na pomokani delovni površini razgrnemo testo in ga narežemo na šest enakih delov. Položimo jih v male pekače za pite.
3. Razžvrkljamo eno jajce in z njim premažemo testo. Pite postavimo v pečico za 12 do 15 minut.
4. V skledi zmešamo kislo smetano z jajcema in dodatnim rumenjakom, dodamo nastrgan sir, solimo, popramo in vlijemo v ohlajene testene posodice.
5. V nadev položimo vršičke špargljev in umite polovičke jagod. Z jajcem premažemo tudi nadev. Potresemo s strtim rdečim poprom.
6. Pečemo od 20 do 25 minut, da se testo zlato obarva in je nadev pečen.