Zanimivosti

Zvito povabilo na kosilo: zapečena piščančja rulada s sirom

M. S., Maja
13. 3. 2018, 16.01
Deli članek:

Če ste se rahlo naveličali zrezkov ali pa bi meso radi postregli malce drugače, pripravite piščančjo rulado!

Revija Maja

Zapečene piščančje rulade s sirom

Sestavine za 4 osebe:
4 piščančji zrezki (125-150 g)
150 g sira brie
8 rezin slanine
300 g češnjevega paradižnika
1 žlička balzamičnega kisa
1 žlica olja
sol, poper

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Meso razgrnemo, solimo in popramo. Sir narežemo na tanke rezine in jih razporedimo na zrezke. Zvijemo v zvitke in jih po želji učvrstimo z zobotrebci.

3. Vsako rulado ovijemo z dvema rezinama slanine in rulade položimo v pekač, ki smo ga namazali z oljem.

4. Pečemo pol ure. Medtem očistimo paradižnike in jih ob koncu peke stresemo v pekač. Dodamo še balzamični kis in pekač za 10 minut vrnemo v pečico.

Preberite tudi: Palačinke s šunko in sirom. Kliknite TUKAJ!

Estrada

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu