Zapečene piščančje rulade s sirom
Sestavine za 4 osebe:
4 piščančji zrezki (125-150 g)
150 g sira brie
8 rezin slanine
300 g češnjevega paradižnika
1 žlička balzamičnega kisa
1 žlica olja
sol, poper
Priprava:

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
2. Meso razgrnemo, solimo in popramo. Sir narežemo na tanke rezine in jih razporedimo na zrezke. Zvijemo v zvitke in jih po želji učvrstimo z zobotrebci.
3. Vsako rulado ovijemo z dvema rezinama slanine in rulade položimo v pekač, ki smo ga namazali z oljem.
4. Pečemo pol ure. Medtem očistimo paradižnike in jih ob koncu peke stresemo v pekač. Dodamo še balzamični kis in pekač za 10 minut vrnemo v pečico.