Zanimivosti

Zvito povabilo na kosilo: zapečena piščančja rulada s sirom

M. S., Maja
13. 3. 2018, 16.01
Deli članek:

Če ste se rahlo naveličali zrezkov ali pa bi meso radi postregli malce drugače, pripravite piščančjo rulado!

Revija Maja

Zapečene piščančje rulade s sirom

Sestavine za 4 osebe:
4 piščančji zrezki (125-150 g)
150 g sira brie
8 rezin slanine
300 g češnjevega paradižnika
1 žlička balzamičnega kisa
1 žlica olja
sol, poper

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Meso razgrnemo, solimo in popramo. Sir narežemo na tanke rezine in jih razporedimo na zrezke. Zvijemo v zvitke in jih po želji učvrstimo z zobotrebci.

3. Vsako rulado ovijemo z dvema rezinama slanine in rulade položimo v pekač, ki smo ga namazali z oljem.

4. Pečemo pol ure. Medtem očistimo paradižnike in jih ob koncu peke stresemo v pekač. Dodamo še balzamični kis in pekač za 10 minut vrnemo v pečico.

Preberite tudi: Palačinke s šunko in sirom. Kliknite TUKAJ!