V vladnem kabinetu

Skrivnostna sestra Tine Gaber je tudi dolgoletna sodelavka Roberta Goloba

Igor Kršinar
20. 6. 2023, 06.10
Deli članek:

Na začetku leta je premier Robert Golob razkril svojo novo partnerko Tino Gaber, ki je v javnosti že dolgo znana kot nekdanja misica, vplivnica in lobistka. Manj pa je znano, da je njena sestra Urša Gaber dolgoletna Golobova sodelavka, ki se je iz družbe Gen-I z njim preselila v vladni kabinet.

Instagram
Tina in Urša Gaber na počitnicah v Dominikanski republiki januarja lani

V novi družini predsednika vlade Roberta Goloba bodo kmalu zibali. »Najbolj vesela teta na svetu!!!« je zapisala njegova spremljevalka Tina Gaber, ko je njena mlajša sestra Urša na instagramu razkrila novico o svoji nosečnosti. Sodeč po času objave, bo rodila v kratkem, kar pomeni, da je že na porodniškem dopustu. Urša je pet let mlajša od Tine, otroka pa pričakuje z 32-letnim nogometašem Matejem Podlogarjem, ki je delil izbrankin zapis z videom, v katerem se skupaj sprehajata ob obali v Piranu, na njej pa se vidi tudi Uršin nosečniški trebušček.

Premierjeva dolgoletna zaupnica

Medtem ko je Tina Gaber zelo znana, saj mediji že dolga leta spremljajo njeno početje in delo, o njeni sestri Urši ni veliko znanega. Prvič sta se skupaj javno pojavili na volilni večer 24. aprila lani, ko sta pričakali volilne rezultate z veljaki Gibanja Svoboda v prireditvenem prostoru Cvetličarne v Ljubljani blizu sedeža POP TV. Predsednika Roberta Goloba takrat ni bilo v dvorani, saj je bil zaradi kovida v izolaciji in se je tako javljal po videopovezavi s kavča stanovanja v domu svojega prijatelja Aleša Kocjančiča v Solkanu. Že takrat se je odselil od svoje žene Jane Nemec Golob, za katero je šele decembra lani vložil ločitveni zahtevek. Toda s Tino Gaber takrat menda še ni bil v zvezi. Ko so jo novinarji takrat vprašali, kaj počne v Cvetličarni, ali morda tam lobira (do zveze z Golobom je bila registrirana lobistka), je to zanikala: »Tukaj sem povsem zasebno, kot podpora sestri.«

Urša Gaber je namreč dolgoletna sodelavka in zaupnica sedanjega premierja, saj je bila njegova poslovna sekretarka v času, ko je vodil družbo Gen-I. Kot so pisali mediji, je bila njegova asistentka in mu je med drugim pomagala tudi pri upravljanju njegovih spletnih omrežij. Pisec teh vrstic se spominja, da je pred volitvami skrbela za Golobove stike z javnostmi. Kadar smo se dogovarjali z njim za intervju, smo se morali obrniti na Uršo Gaber, ki je natančno poznala njegov urnik. Po njegovi izvolitvi za predsednika vlade se je preselila v njegov kabinet. Ko smo z Golobom naredili intervju kot predsednikom vlade, smo jo opazili za delovno mizo v zadnjem prostoru pred premierjevimi vrati. Lahko bi rekli, da je Urša Gaber pri Robertu Golobu to, kar je Mojca Megušar pri Janezu Janši; tudi slednja sledi prvaku SDS iz sedeža stranke na Trstenjakovi v vlado in nazaj.

Facebook
Tina Gaber z mamo Matejo Gaber ob njenem vstopu v abrahama.

Manekenki z znano teto

Zato je verjeti, da je Tina premierja spoznala po svoji mlajši sestri Urše. Podobno kot Tina je bila tudi Urša manekenka. Sestri sta zelo povezani. Pred dvema letoma sta delili zabaven zapis na instagramu, kako sta se v otroških letih skupaj igrali in si nagajali: »Tina me je tudi maltretirala, da sva se igrali skrivalnice in sem se tri ure skrivala pod mizo, medtem ko si je ona dopisovala in gledala televizijo in vsake toliko zakričala: 'Kje pa si, Urška? Nikjer te ne najdem.' Ni mi bilo lahko.«

Instagram
Urša Gaber in Matej Podlogar v Piranu, kjer sta oznanila veselo novico.

Tina je na družbenih omrežjih objavila tudi fotografije svojih družinskih članov. Na primer leta 2013 dedka in babice, ki sta takrat praznovala 50. obletnico poroke, tri leta pozneje pa se je ovekovečila z mamo Matejo Gaber, ki je takrat praznovala abrahama. Znano je tudi, da sta sestri Gaber nečakinji predsednice uprave Petrola Nade Drobne Popovič. Ali je gospodarstvenica Golobu za sodelavko priporočila Urško, lahko samo ugibamo. Vsekakor ima zdaj v svoji bližini obe lepotici: eno v pisarni, drugo pa doma, a tudi ta ga občasno spremlja na njegovih delovnih obveznostih.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov