Milijonska škoda

Foto: Pogorišče v Portorožu preveč nevarno za forenzike

S.R.
15. 7. 2024, 11.26
Posodobljeno: 15. 7. 2024, 20.30
Deli članek:

Ogled kraja včerajšnjega obsežnega požara v Portorožu še ni bil opravljen, saj so razmere prenevarne. Še vedno je zaprta tudi obalna cesta med Piranom in Lucijo.

Bobo
Posledice požara v Portorožu.

Poročali smo že o obsežnem požaru v Portorožu. Ogenj je včeraj dopoldne izbruhnil v skladišču ob znanem portoroškem lokalu Alaya ter se je nato hitro širil in uničil celoten kompleks. Kot je po poročanju Primorskih novic ocenil lastnik kompleksa Ante Guberac, je škode za tri milijone evrov in več. »Najbolj pomembno je, da ni nobenih žrtev,« je poudaril. Sicer pa so bili včerajšnji prizori iz Portoroža naravnost apokaliptični, saj se je nad požariščem vil gost črn dim, nad streho kompleksa pa so švigali visoki plameni. 

Kot so danes potrdili na PU Koper, je na kraju posredovalo večje število policistov in gasilcev, zaradi požara pa je še vedno zaprta obalna cesta med Piranom in Lucijo. Odprli jo bodo šele, ko bodo ocenili, da je prehod varen. Obenem so izpraznili vse bližnje lokale in plažo v dolžini 200 metrov v obe smeri od požara. Gasilci so požar do 15.30 ure uspeli lokalizirati, a je ponoči še vedno tlelo. »Objekt je zavarovan in danes se nadaljuje z delom,« so še potrdili. Gasilci so danes dan po začetku požara vendarle naznanili, da so ga uspeli pogasiti. Pogorelo je praktično vse, so pozneje na novinarski konferenci potrdili policisti.

Jan Klokočovnik / Primorske novice
S požarišča se je dvigal gost dim.

Po poročanju Primorskih novic so morali gasilci najprej začeti gasiti skozi lokal, nato so ob obhodu objekta ugotovili, da lahko gasijo tudi z morske strani. Takrat so zublji že segali čez pločevinasto streho, zaradi obsega požara pa so lokalni gasilci in koprski poklicni gasilci potrebovali tudi okrepitve iz drugih gasilskih enot. Dva gasilca sta se ob tem nadihala dima in so ju odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Reševalci so v bolnišnico odpeljali še enega moškega, ki se je prav tako nadihal dima in se opekel po podplatih. Po navedbah poveljnika koprske gasilske brigade Jana Brodarja je pogorelo približno 2000 kvadratnih metrov prostorov, skoraj celotna zgradba. Nikola Rivić iz koprske gasilske brigade je dodal, da je šlo za zelo zahtevno in naporno intervencijo. Temperatura je bila tako visoka, da so popokale in popadale marmorne plošče, sesedla se je tudi streha.

Anna Klarica
Vladale so apokaliptične razmere.

Pogorišče si bodo v najkrajšem možnem času ogledali forenziki, so za STA potrdili s piranske občine. Zaenkrat sicer še ni znano, kdaj natančno bodo ogled izvedli, saj se je med požarom stopil tudi del stavbne konstrukcije, zaradi česar je zgradba nestabilna. Tako bodo morale pristojne službe najprej oceniti, ali je vstop v stavbo sploh varen. Da so na kraju prisotni kriminalisti in kriminalistični tehniki, a da zaradi statične nestabilnosti objekta ogled še ne bo možen, je na današnji novinarski konferenci potrdil tudi višji policijski inšpektor z Uprave uniformirane policije PU Koper Jure Griljc. Pregled, ko bo ta mogoč, bo predvidoma trajal več dni. Vzrok požara zaenkrat ostaja neznan, po navedbah Brodarja pa se je skladišču nahajalo veliko alkoholnih pijač in plastičnih mas, ki ob gorenju sprožajo gost črn dim, čemur so bili tudi priča ob prihodu na prizorišče, poroča STA.

Estrada

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Srbski igralec Sergej Trifunović
Srbski igralec

Trifunović v Splitu dobil 60 dni pogojne kazni, plačati mora 150 evrov, zanj se je zavzel tudi Vučić

Alfi Nipič
Dvojno slavje

Nipiča za prvih 80 šokirali z "muzikantsko budnico" in vodometom, Hermino Veseljaki obiskali na domu

Baby Lasagna, Šou domov
Radio 1

Ekskluzivno v Šou domov: Tomi Meglič imel velike načrte z Baby Lasagno

robert petan_foto jernej kokol (1)
Po novem tudi mož

Robert Petan na skrivaj skočil pred oltar!

nina donelli 2
Zdaj je znano!

Noseča Nina Donelli prvič razkrila svojega partnerja, gre za znanega slovenskega športnika

Zanimivosti

električni-števec
Napačen števec

Skoraj 20 let plačeval račune nekoga drugega, opazil šele sedaj

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast