Podrobnosti nesreče

V petkovi prometni nesreči na Tolminskem umrl 35-letni motorist, dve osebi poškodovani

D.K.
13. 7. 2024, 13.19
Posodobljeno: 13. 7. 2024, 13.20
Deli članek:

Znane so podrobnosti hude prometne nesreče na Tolminskem, v kateri je umrl 35-letni voznik motornega kolesa, državljan Ukrajine. Udeležena 44-letna voznica in mlajša sopotnica v njenem vozilu pa sta bili lažje poškodovani.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj okoli 15.30 se je na glavni cesti med Tolminom in Kobaridom, na ravnini blizu separacije pri kraju Peršeti, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, kjer je prišlo do čelnega trčenja med 35-letnim voznikom motornega kolesa, državljanom Ukrajine in 44-letno voznico osebnega avtomobila (v vozilu je bila tudi mlajša sopotnica) z območja Severne Primorske.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 35-letni motorist vozil po glavni cesti iz Kobarida proti Tolminu. Ko je pripeljal v blagi levi ovinek je začel prehitevati kolono vozil, ki je vozila pred njim, čeprav smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje. Med vozili je prišlo do čelnega trčenja, in sicer je voznik motornega kolesa je nato trčil v prednji levi del osebnega avtomobila, s katerim se je v nasprotni smeri pravilno pripeljala 44-letna voznica avtomobila. Po silovitem trčenju je osebo vozilo obrnilo v levo in obstalo na desnem smernem vozišču v smeri vožnje, motorist pa je po trčenju obležal nekaj metrov stran od avtomobila na levem smernem vozišču; motorno kolo je odbilo v desno na travnik pod cesto.

Ena oseba umrla, dve utrpeli lažje poškodbe

35-letni ukrajinski voznik je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče. Omenjena voznica in mladoletna sopotnica v vozilu sta bili lažje poškodovani in sta bili po nudeni oskrbi odpeljani na preventivni pregled v Zdravstveni dom v Tolmin, kjer so jima nudili zdravniško pomoč.

Poleg policistov PP Tolmin in PPP Nova Gorica so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin, reševalci NMP ZD Tolmin in delavci cestnega podjetja. Na kraju prometne nesreče je bil tudi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je ogled tragične nesreče prepustil policiji. O nesreči so policisti obvestili tudi okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Prometni policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so danes sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica. 

Zaradi prometne nesreče je bil odsek glavne ceste Peršeti – Kobarid med 15.40 uro in 19.20 zaprt.

Estrada

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Srbski igralec Sergej Trifunović
Srbski igralec

Trifunović v Splitu dobil 60 dni pogojne kazni, plačati mora 150 evrov, zanj se je zavzel tudi Vučić

Alfi Nipič
Dvojno slavje

Nipiča za prvih 80 šokirali z "muzikantsko budnico" in vodometom, Hermino Veseljaki obiskali na domu

Baby Lasagna, Šou domov
Radio 1

Ekskluzivno v Šou domov: Tomi Meglič imel velike načrte z Baby Lasagno

robert petan_foto jernej kokol (1)
Po novem tudi mož

Robert Petan na skrivaj skočil pred oltar!

nina donelli 2
Zdaj je znano!

Noseča Nina Donelli prvič razkrila svojega partnerja, gre za znanega slovenskega športnika

Zanimivosti

električni-števec
Napačen števec

Skoraj 20 let plačeval račune nekoga drugega, opazil šele sedaj

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast