Ali severovzhod države res kulinarično peša?
Inšpektorji gastronomskega vodnika Gault&Millau so že šesto leto zapored prečesali gastronomsko Slovenijo in ocenili več kot dvesto gostinskih lokalov.

Kot je povedala Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija, so restavracije obiskovali čez vse lansko leto, brez najave in povsem anonimno. Svojo izkušnjo so nato celovito ovrednotili, torej od prihoda do zaključnega pozdrava v lokalu, vmes pa so bili pozorni na kulinarično, vinsko, estetsko in strežno doživetje, pa tudi vzdušje in vodenje. Glede na zbrano število točk so podelili tako imenovane kape, in sicer od ene do petih.
Na seznamu odličnih se je znašlo lepo število restavracij, a ob njegovem prebiranju vendarle zbode majhno število tistih s severovzhodnega konca države. Med desetimi prejemniki najvišjih priznanj – štirih kap – sta se namreč znašli samo restavraciji bratov Vračko iz Zgornje Kungote: Gregorjeva kungoška Hiša Denk, ki se ponaša tudi z Michelinovo zvezdico, in Davidova restavracija Mak v Mariboru. Tri kape izmed 30 podeljenih restavracijam pa sta dobili dve štajerski in ena prekmurska: to so Miza za štiri z Zgornje Polskave, Dveri-Pax iz Jarenine in soboška Gostilna Rajh.
Ko samo dobra hrana ni dovolj
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se