Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Naravna Kava


Coronini kava
1. 3. 2023, 13.35
Posodobljeno
14. 03. 2023 · 13:36
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Odlična izbira za kavoljube

Coronini kava.png
Coronini kava
Coronini kava

Naravna kava je izvrstna izbira za tiste, ki želijo uživati v bogatem in uravnoteženem okusu kave, ki jo pridelajo na naraven način. V tem članku bomo raziskali, kaj je naravna kava, kako jo pridelujejo, kakšne so njene značilnosti ter kaj jo ločuje od drugih vrst kave.

Kaj je naravna kava?

Naravna kava je vrsta kave, ki jo pridelujejo na naraven način, brez uporabe umetnih gnojil in pesticidov. Namesto tega se uporablja naravna gnojila in metode, ki spodbujajo rast kavnih grmov in ohranjajo zdravje tal. Kavna zrna se poberejo ročno, običajno na soncu in brez mokre obdelave. Ta proces daje kavi poseben okus in aromo.

Kako se prideluje naravna kava?

Pridelava naravne kave se razlikuje od pridelave drugih vrst kave, saj je proces sušenja kavnih zrn drugačen. Namesto mokre obdelave, ki se uporablja pri pridelavi druge vrste kave, se naravna kava suši na soncu. Kavna zrna se poberejo in nato razporedijo po sončnih površinah, kjer se sušijo. Med tem postopkom se kavna zrna redno obračajo, da se enakomerno sušijo in preprečijo razvoj plesni.

Značilnosti naravne kave

Naravna kava ima posebne značilnosti, ki jo ločujejo od drugih vrst kave. Njena aroma je bolj sladka in sadna, saj se kavna zrna sušijo z mesom in kožico, ki obdajata kavna zrna. Ta proces daje kavi bogatejši okus in aromo. Poleg tega naravna kava vsebuje manj kislosti kot druge vrste kave, kar jo naredi lažje prebavljivo.

Kaj jo ločuje od drugih vrst kave?

Naravna kava se loči od drugih vrst kave po načinu pridelave in procesu sušenja. Potrebno pa je biti pozoren tudi na trgovske poti oz. fair trade coffee.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.