Sestavine
- 210 g moke
- 140 g masla
- 70 g sladkorja v prahu
- 2 rumenjaka
- 1 vrečka vanilin sladkorja
- moka za valjanje
- marelična marmelada za lepljenje
- temna čokoladna glazura za okraševanje
Priprava
1. Moko, sladkor v prahu in vanilin sladkor zmešajte, dodajte na manjše kose narezano in zmehčano maslo ter rumenjake. Zgnetite v gladko testo in zavijte v prozorno folijo ter pustite v hladilniku približno 30 minut.
2. Testo na pomokani površini razvaljajte v približno 2 do 3 mm debelo ploščo in z modelčkom izrežite gobice.
3. Položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, postavite v pečico, ogreto na 170 °C, in pecite, dokler ne postanejo zlato rjave (približno 10–12 minut).
4. Pečene gobice prenesite na ravno podlago, in ko se ohladijo, po dve gobici zlepite skupaj z marelično marmelado. Na koncu klobučke okrasite s stopljeno čokoladno glazuro.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 43, 22. oktober 2024.