Nasveti

Jesenski piškoti v obliki gobic

Lara Jelen
26. 10. 2024, 03.20
Deli članek:

Modelčki za piškote v obliki zvezdic, smrečic in podobnih zimskih motivov naj še kar malo počakajo v predalu. Zdaj je čas za prikupne piškote v obliki gobic.

Profimedia
Jesenski piškoti

Sestavine

  • 210 g moke
  • 140 g masla
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka
  • 1 vrečka vanilin sladkorja
  • moka za valjanje
  • marelična marmelada za lepljenje
  • temna čokoladna glazura za okraševanje

Priprava

1. Moko, sladkor v prahu in vanilin sladkor zmešajte, dodajte na manjše kose narezano in zmehčano maslo ter rumenjake. Zgnetite v gladko testo in zavijte v prozorno folijo ter pustite v hladilniku približno 30 minut.
2. Testo na pomokani površini razvaljajte v približno 2 do 3 mm debelo ploščo in z modelčkom izrežite gobice.

3. Položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, postavite v pečico, ogreto na 170 °C, in pecite, dokler ne postanejo zlato rjave (približno 10–12 minut).

4. Pečene gobice prenesite na ravno podlago, in ko se ohladijo, po dve gobici zlepite skupaj z marelično marmelado. Na koncu klobučke okrasite s stopljeno čokoladno glazuro.

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 43, 22. oktober 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!