Sirov sufle
Sestavine
- 50 g masla + maslo za mazanje pekačev
- 1 majhna čebula
- 1 lovorjev list
- 1/4 žličke mlete sladke paprike
- 4 žlice navadne moke
- 250 ml mleka
- 5 žlic naribanega parmezana
- 4 žlice naribanega ementalca
- 3 rumenjaki
- 4 beljaki
- sol
Priprava
1. Majhne ognjevarne modelčke namažite z maslom (lahko uporabite tudi pekač za mafine). V ponvi raztopite maslo, dodajte na drobno sesekljano čebulo in lovorov list. Ko čebula porumeni, jo posujte z mleto papriko. Vmešajte moko in pražite, da se nekoliko zgosti. Nato počasi dolijte hladno mleko in ves čas mešajte. Omako zavrite in počasi kuhajte približno 10 minut oziroma dokler se ne zgosti. Občasno premešajte, na koncu odstranite lovorov list.
2. V vroč bešamel vmešajte oba sira in pustite, da se ohladi. Nato v omako vmešajte rumenjake in previdno dodajte sneg iz beljakov in ščepca soli.
3. Pripravljene modelčke do treh četrtin napolnite s sirovo maso. Postavite jih v pečico, ogreto na 180 °C, in pecite 25–30 minut, dokler sufle ne naraste in se na površini zlato obarva. Postrezite takoj.
NAMIG
Potopite se v puhast popolno pečen sirov sufleje. Ta nežna jed, ki izvira iz francoske kuhinje, bo navdušila vaše brbončice in vas navdala s popolnim zadovoljstvom.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 20, 14. maj, 2024.