Sestavine
· 250 g naribanega korenja
· 4 jajca
· 250 g sladkorja
· 125 g moke
· 1 zavitek pecilnega praška
· 1 vaniljin sladkor
· 250 g sesekljanih (ne mletih) orehov
· lupinica 1 bio pomaranče in sok ene pomaranče
Za po vrhu:
· 250 g kremnega sirčka
· 1–2 žlici sladkorja v prahu
· 1 žlička nastrgane lupinice bio pomaranče
· 3 žlice sesekljanih orehov
Priprava
1. Rumenjake ločimo od beljakov in slednje stepemo v sneg. Rumenjake stepemo skupaj s sladkorjem v gladko zmes. Ko narase, dodamo pomarančni sok, pomarančno lupinico in moko s pecilnim praškom. Nazadnje vmešamo še naribano korenje in na grobo sesekljane orehe. Narahlo vmešamo še beljake.
2. Testo damo v pomaščen in pomokan model za torte. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah Celzija od 40 do 50 minut. Pečeno vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi.
3. Ohlajen biskvit po vrhu namažemo s kremo. To pripravimo tako, da kremni sirček stepemo s sladkorjem v prahu v gladko zmes. Okrasimo z nastrgano pomarančno lupinico in sesekljanimi orehi.
NAMIG
Korenje sesekljajte kar v posodi paličnega mešalnika ali v multipraktiku.
NASVET
Orehe na grobo sesekljajte in na hitro prepražite. Tako bodo okusnejši in ne bodo grenili.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 17, 23. april, 2024.