Nasveti

Iz babičine shrambe: Korenčkova torta

Metka McCully Žigon
28. 4. 2024, 03.00
Deli članek:

Je izvrstnega okusa, naredimo jo pa hitro in brez kompliciranja. Korenje je rahlo sladko ter se kar stopi in poveže z drugimi sestavinami, zato ga v tej sladici skoraj ni čutiti niti opaziti. Zaradi njega je sladica nekoliko bolj sočna.

Shutterstock
Korenčkova torta

Sestavine

·         250 g naribanega korenja

·         4 jajca

·         250 g sladkorja

·         125 g moke

·         1 zavitek pecilnega praška

·         1 vaniljin sladkor

·         250 g sesekljanih (ne mletih) orehov

·         lupinica 1 bio pomaranče in sok ene pomaranče

Za po vrhu:

·         250 g kremnega sirčka   

·         1–2 žlici sladkorja v prahu

·         1 žlička nastrgane lupinice bio pomaranče   

·         3 žlice sesekljanih orehov

Priprava

1. Rumenjake ločimo od beljakov in slednje stepemo v sneg. Rumenjake stepemo skupaj s sladkorjem v gladko zmes. Ko narase, dodamo pomarančni sok, pomarančno lupinico in moko s pecilnim praškom. Nazadnje vmešamo še naribano korenje in na grobo sesekljane orehe. Narahlo vmešamo še beljake.

2. Testo damo v pomaščen in pomokan model za torte. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah Celzija od 40 do 50 minut. Pečeno vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi.

3. Ohlajen biskvit po vrhu namažemo s kremo. To pripravimo tako, da kremni sirček stepemo s sladkorjem v prahu v gladko zmes. Okrasimo z nastrgano pomarančno lupinico in sesekljanimi orehi.

NAMIG

Korenje sesekljajte kar v posodi paličnega mešalnika ali v multipraktiku.
NASVET

Orehe na grobo sesekljajte in na hitro prepražite. Tako bodo okusnejši in ne bodo grenili.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 17, 23. april, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Zanimivosti

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov

plesalca
Plesna prvaka

Plesalca Maša Kastelic in Akim Pekunov: Delo na sebi je neskončna pot

taklamakan-desert
Veliki zeleni zid

Kitajci končali gigantski projekt, ki so ga začeli leta 1978